Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Ko i hage

Djur och lantbruk

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Det krävs tillstånd från kommunen för att hålla nötkreatur, häst, get, får, svin samt pälsdjur och fjäderfä som inte är sällskapsdjur. Du som driver hund- och kattdagis behöver tillstånd från länsstyrelsen.

Tillstånd för djurhållning

I Sollentuna kommun krävs tillstånd för att hålla nötkreatur, häst, get, får, svin samt pälsdjur och fjäderfä som inte är sällskapsdjur. Du behöver även tillstånd för att ha ormar i Sollentuna kommun. För att ha driva hunddagis, hund- eller kattpensionat eller omplaceringshem för djur söker du tillstånd från länsstyrelsen  

Om du misstänker att djur far illa ska du vända dig till länsstyrelsen som ansvarar för djurskyddskontroller. Trafikolyckor med djur ska anmälas till polisen, men om du hittar ett skadat djur kan du ringa till oss på kommunen.

Anmäl djurhållning - Länsstyrelsen

Viltolyckor och skadat vilt

Varje år inträffar 50-70 viltolyckor i Sollentuna. Främst är det rådjur, men även en och annan älg, vildsvin och grävling råkar illa ut. Stäketleden, E4, Frestavägen och Danderydsvägen är mest olyckdrabbade.

  • Kontakta polisen via tfn 112 om du krockar med ett djur och tala om var du befinner dig, och märk ut platsen för olyckan. 
  • Om du hittar ett skadat djur ska du i första hand kontakta vårt kontaktcenter, så hjälper våra viltvårdare till. Tfn 08-579 210 00. Kvällar och helger kan du ringa polisen på tfn 114 14.

Koppling av hund

Generellt råder kopplingstvång på alla offentliga platser i Sollentuna kommun. Hundar får bara vara lösa på den egna tomten och i vissa skogsområden.

Kopplingstvång och ordningsföreskrifter

 

Publicerad: 17 oktober 2019