Till navigation Till innehåll (s)
Tjej sitter vid klätterväggen vid Rotebrohallen

Föreningar och föreningsliv

Föreningsbidrag, regler för lotteritillstånd och erbjudande om att vara med i FaR. Här hittar du också tips för dig som vill starta en förening. Och du som söker en aktivitet kan hitta rätt i föreningsregistret.

Information kring covid-19

Nya direktiv för tävlingsverksamhet.

Från och med den 28 april 2021 kan föreningar med lagidrotter anordna en match eller tävlingsdag per lag och vecka. Det gäller utomhus för barn och unga födda 2002 eller senare.

För individuella idrotter gäller att barn och unga kan tävla eller delta i en match utomhus max en gång per vecka. Matcher och tävlingar ska genomföras lokalt. Eller med ett begränsat resande. Omklädningsrum skall undvikas. Trängsel måste undvikas vid resa dit och på plats.

  • Födda 2002 eller senare – möjligheter att idrotta organiserat såväl inom- som utomhus.
  • Födda 2001 eller tidigare – möjligheter att idrotta organiserat utomhus.

Oavsett vilken åldersgrupp som är aktuell gäller att all verksamhet ska följa de föreskrifter och allmänna råd från ansvariga myndigheter.

För verksamhet i Sollentuna kommuns anläggningar gäller följande från och med måndag den 8 februari 2021.

Rekommendationer för  idrott och träningsanläggningar

Bilda förening

Personer som har ett gemensamt intresse och vill utöva en verksamhet tillsammans kan bilda en förening. En ideell förening är bildad när den har en styrelse, skrivna stadgar och ett namn.

FaR - Fysiskt aktivitet på recept

Vill ni bidra till ett aktivare samhälle i rörelse? Då kan ni blir FaR-ledare för barn. Sollentuna kommun bjuder på avgiften till utbildningen för idrottsföreningar i Sollentuna.

FaR - Fysisk aktivitet på recept

Föreningsbidrag

Sollentuna kommun har fler olika stöd till det lokala föreningslivet. Bidragen kan sökas av ideella föreningar.

Föreningsbidrag

Föreningsregister

I vårt föreningsregister kan du hitta till föreningarna i Sollentuna. Här finns idrottsföreningar, kulturföreningar, båtklubbar, naturföreningar och mycket mer.Föreningsregister

Lotteritillstånd

Föreningar kan sälja lotter för att finansiera delar av sin verksamhet.

Lotteritillstånd