Till navigation Till innehåll (s)

Stöd till dig som har en funktionsnedsättning

Du som har en funktionsnedsättning kan ansöka om hjälp och stöd i vardagen. Du kan få insatser beviljade enligt både socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Vi erbjuder även stöd till dig som är anhörig.

Har du frågor?

Kan jag ringa direkt till en LSS-handläggare?

Vi på kontaktcenter är alltid din första kontaktväg, men skulle det vara en fråga vi inte kan besvara ser vi till att rätt person ringer upp dig så snabbt som möjligt med svaret.

Stöd för dig som är anhörig

Du som hjälper en nära anhörig med funktionsnedsättning kan också få olika typer av stöd utan extra kostnad.  Det kan handla om samtal, information eller aktiviteter för att du ska må bra. 

Jag vill läsa mer om anhörigstöd

Mest besökta sidor

 • Anhörigstöd

  Kommunen erbjuder stöd till dig som vårdar, stöttar eller hjälper en närstående. Det kan vara en familjemedlem, en granne, eller vän. Här kan du som anhörig få eget stöd, rådgivning och information utifrån din situation och behov.

 • Ansök om stöd och service

  Många av de insatser kommunen erbjuder är behovsprövade, vilket betyder att du måste ansöka om att få dem. Du ansöker genom att skicka in en ansökan.

 • Boende

  När du är vuxen och ska flytta hemifrån kan du, om du behöver hjälp från personal, få bo i en bostad med särskild service. På ett korttidsboende bor du under korta perioder. Du kan få bo där om du exempelvis har behov av miljöombyte.

 • Daglig verksamhet

  Daglig verksamhet är en form av sysselsättning där du kan arbeta med många olika saker. Du kan till exempel syssla med datorer, musik, måla, praktisera eller jobba med något annat du tycker är roligt och givande.

 • Hjälp i hemmet

  Det finns olika former av stöd som du kan få i ditt hem. Till exempel bostadsanpassning, boendestöd och hemtjänst.

 • Ledsagarservice

  Om du har en funktionsnedsättning som gör att du inte själv kan ta dig till olika platser, så kan du få hjälp av en ledsagare.

 

Mer läsning för dig