Till navigation Till innehåll (s)
Rösjöbadet

Rösjöbadet med hopptorn och omklädningsrum

Rösjöbadet har en fin sandstrand, ett hopptorn och bryggor. Här finns toaletter och servering. Här finns även en handikappramp. Med anledning av covid-19 påminner vi om att hålla avstånd till andra i sommar. Är det trångt vid ett bad, kom tillbaka senare. Toaletterna kommer att städas oftare på grund av Covid-19.

Rösjöbadet

Adress
Kärrdal

Rösjöbadets camping

Vid badet finns campingplats med stugor, café och minigolf.  

Rösjöbadets Camping

Strandbad X
Gräsytor X
Klippbad X
Hopptorn X
Café X
Brygga X
Omklädningsrum X
Handikappramp X
WC X

Du får inte ta med dig hunden till Rösjöbadet.

Skötsel av Rösjöbadet

Vi städar och krattar stranden varje dag under badsäsongen. Varje år rensar vi bort sjögräs och tar hjälp av dykare som kontrollerar botten. Vi mäter också kvaliteten på vattnet regelbundet.

Omklädningsrummen på Rösjöbadet är stängda och toaletterna kommer att städas oftare på grund av Covid-19.

Vattenkvalitet

Vi mäter vattenkvaliteten några gånger per säsong på flera av våra badplatser. Du kan ta del av våra mätningar på Havs- och vattenmyndighetens webbplats Badplatsen. Här kan du även se mätningar på badplatser i andra kommuner.

Badplatsen, se vattenkvalitet.

Sollentuna kommuns arbete med badvattenkvalitet.

EU-bad

Rösjöbadet är ett så kallat EU-bad. Kvaliteten på vattnet mäts enligt bestämmelserna i Badvattenförordningen och Havs- och vattenmyndighetens föreskrifter.

För att klassas som EU-bad måste det vara mer än 200 badande dagligen under säsongen. Enligt Havs- och vattenmyndighetens har Rösjöbadet utmärkt badvattenkvalitet.