Till navigation Till innehåll (s)

Skidspår och alpin anläggning

I Sollentuna kan du ha en aktiv vinter. Här finns Väsjöbacken - norra Stockholms största alpina anläggning. Tillgången på preparerade spår är också ofta god.

Väsjöbacken - alpin anläggning

Väsjöbacken har fyra nedfarter och fem liftar. Här finns en barnbacke och funpark med räcken och halfpipe för trick på snowboard och skidor. Väsjöbackens anläggning drivs av en entreprenör som är anlitad av kommunen. 

Väsjöbacken öppnar så snart snökanonerna har kunnat göra ett tillräckligt tjockt snölager. Det behövs tio dygn med fem minusgrader eller kallare för att färdigställa Väsjöbacken. Den brukar hålla öppet långt in på våren. 

Väsjöbackens webbplats

Preparerade skidspår

Det finns stora möjligheter att åka längdskidor i Sollentuna. Bisslinge spårpatrull och Turebergs IF gör skidspår i natursnö på Bisslinge respektive i Rösjöspåret. Även på Sollentuna golfklubb drar man skidspår.  

Det finns också ett konstsnöspår på Bisslinge som drivs av Bisslinge Förvaltning. Här betalar du för ett spårkort. 

Det finn facebook-grupper för båda spåren som du kan bli medlem i. Där kan du följa statusen dag för dag. På webbsidan skidspår.se kan du se statusen för skidspår i hela landet. Bisslinge konstsnöspår har också en webbsida.

Aktuell spårstatus - skidspår över hela landet

Bisslinge konstsnöspår

Opreparerade spår på Järvafältet

Milspåret på Järvafältet går genom skogsmark och öppen mark. Partierna i skogen kräver god snötillgång för att blir bra. Milspåret är uppdelat i några olika slingor. Starten är vid Fäboda alternativt Bögs gård. Röd markering är två kilometer (2,8 km vid Bögs gård), gul fem och grön tio kilometer.