Till navigation Till innehåll (s)

Hemtjänst

Det är viktigt att känna sig trygg i sitt eget hem. Om du på grund av ålder, sjukdom eller funktionsnedsättning har svårt att klara de vardagliga sysslorna på egen hand kan du få hjälp och stöd i hemmet av hemtjänsten.

Målet med hemtjänsten är att underlätta för dig att leva ett självständigt liv och att göra det möjligt för dig att bo kvar hemma. Omfattningen på hemtjänstinsatserna kan variera mellan hjälp några timmar i månaden till hjälp vid flera tillfällen per dygn. Hjälpen anpassas efter dina behov.

Ansök om hemtjänst

Så ansöker du om hemtjänst

Vad kan du få hjälp med

Du kan få hjälp av hemtjänsten med personlig omvårdnad dygnet runt, som till exempel att sköta din personliga hygien samt på- och avklädning. Men du kan även få hjälp med annat som behövs för att du ska må bra och känna dig trygg. Det kan till exempel handla om att städa och snygga upp hemma, tvätta och stryka, hjälp att komma till vårdcentral, läkare eller aktiviteter, handla eller utföra ärenden. Om du inte kan laga mat själv kan du få matlåda levererad hem.

Kommunen använder ett tidmätningssystem för att dokumentera vad som utförts hemma hos dig av hemtjänstpersonalen. 

Tandvårdsintyg

Om du har omfattande hemtjänst kan du ha rätt till högkostnadsskydd för nödvändig tandvård. Det är tandvården som avgör vad som är nödvändig tandvård, men för att få rätt till det krävs ett tandvårdsintyg. Kontakta din handläggare för mer information.

Digitalt lås

Alla som får hemtjänst beviljat får ett digitalt lås monterat på sin dörr. 

Digitala lås för dig med trygghetslarm eller hemtjänst.

Hemtjänstföretag i Sollentuna

Hemtjänsten ingår i kommunens valfrihetssystem. Det betyder att du som har fått hemtjänst beviljat själv får välja vilket företag, av de kommunen har godkänt, som ska utföra insatserna.

Valbara hemtjänstföretag - 75 eller fler kunder

Valbara hemtjänstföretag - 20-74 kunder

Valbara hemtjänstföretag - 0-19 kunder