Till navigation Till innehåll (s)
Skolmat

Mat i grundskolan

Alla elever erbjuds en näringsriktig och varierad skolmat. Det är viktigt att skapa en trygg måltid för elever med allergier eller andra specialbehov. Du som förälder är viktig. Hör gärna av dig till kökspersonalen om du har frågor.

Compass group lagar mat på de flesta kommunala skolorna. På Töjnaskolan, Skälbyskolan, Runbackaskolan och Rösjöskolan lagar skolan mat i egen regi.

Varje dag erbjuds eleverna två rätter varav den ena är vegetarisk. En dag per vecka är köttfri dag då två vegetariska rätter serveras.

De fristående skolorna ordnar sin egen skolmat.

Aktuell matsedel för skolor och förskolor

Specialkost och anpassade måltider

Om ditt barn behöver specialkost vid till exempel allergi, intolerans eller andra matrelaterade sjukdomar och symtom ansöker du om specialkost. Du behöver bifoga ett läkarintyg. Ny blankett ska lämnas in i början av varje läsår och om behovet ändras.

Du kan också ansöka om anpassade måltider av religiösa eller etiska skäl. En ny blankett ska lämnas in i början av varje läsår. Läkarintyg krävs ej.

Behovsanpassade måltider

Om ditt barn behöver anpassade måltider på grund av selektivt ätande kan du ansöka om behovsanpassade måltider. Anledningen kan vara till exempel en NPF-diagnos. Ta kontakt med mentor eller elevhälsan på skolan så hjälper de dig.

Europeiska unionens flagga

EUs flagga

EUs Skolmjölksstöd

EUs Skolmjölksstöd är en typ av skolmjölksprogram där EU vill hjälpa barn att äta hälsosammare genom att ge stöd till förskolor och skolor som serverar mjölk. Syftet med EUs Skolmjölksstöd är att ge fler barn och elever möjlighet att dricka mjölk i förskolan och skolan och främja sunda matvanor. 

Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.

Mer läsning för dig