Till navigation Till innehåll (s)
Illustration med ungdomar, ett brustet hjärta, ett frågetecken, en hand med en mobiltelefon och en neonskylt med texten Soc för unga.

Soc för unga

Socialtjänsten finns för att barn och unga ska ha en trygg uppväxt. De här sidorna är speciellt för dig som är barn eller ungdom. Här berättar vi vilken hjälp du kan få av socialtjänsten, hur du kontaktar oss och vad som händer när du gör det.

När kan socialtjänsten hjälpa till?

Alla barn har rätt att må bra, vara trygga och ha någon som tar hand om dem. Ibland kan det bli jobbigt för vuxna att ta hand om allt på egen hand. Då kan du få hjälp av oss på socialtjänsten för att det ska bli så bra som möjligt för dig. Socialtjänsten finns för att barn och unga ska ha en trygg uppväxt. 

Exempel på när du kan be oss om hjälp

Flera sätt vi kan hjälpa dig eller din familj på

Om du inte kan bo kvar hemma

Vi försöker alltid jobba för att barn och unga ska kunna bo kvar hemma. Men ibland går inte det. Vi prövar oftast flera sätt att hjälpa dig på innan frågan om en eventuell flytt till nytt hem blir aktuell.

För dig som inte kan bo kvar hemma

För dig som inte längre bor kvar hemma 

Har du redan kontakt med oss?

Här har vi samlat information som kan vara bra för dig som redan har kontakt med socialtjänsten.

Du som redan har kontakt med socialtjänsten

Andra verksamheter som kan hjälpa dig

Det finns andra verksamheter och organisationer som också kan hjälpa dig, utan att socialkontoret behöver starta en utredning.

Här kan du också få hjälp

Lärarhandledning

Socialtjänsten i Sollentuna har tagit fram en unik lärarhandledning. Här får du som är lärare förslag och material på hur du kan berätta om socialtjänsten i din undervisning. Lärarhandledningen kompletterar läroplanen. 

Soc för unga lärarhandledning

Kontakta socialtjänsten

Det finns flera sätt att komma i kontakt med oss. Du kan ringa vår mottagningsgrupp via kontaktcenter på 08-579 210 00. Du kan också skriva till oss via ett webbformulär och kan då vara anonym.

Kontakta oss på socialtjänsten