Till navigation Till innehåll (s)

Soc för unga 

De här sidorna vänder sig till dig som är barn eller ungdom. Här förklarar vi vilken hjälp du kan få av socialtjänsten, hur du kontaktar oss och vad som händer när du kontaktar oss.

Socialtjänsten finns för att barn och unga ska ha en trygg uppväxt. En del barn och unga är inte trygga och blir inte tillräckligt omhändertagna av sina föräldrar. Då kan man vända sig till socialtjänsten som hjälper till, så att det ska bli så bra som möjligt för dig som är barn eller ungdom.

Socialt stöd för barn och unga

 • Omsorg & Stöd

  Så här får du kontakt med socialtjänsten

  Det finns flera sätt att komma i kontakt med oss. Du kan ringa vår mottagningsgrupp via kontaktcenter på 08-579 210 00. Du kan också skriva till oss via ett webbformulär och kan då vara anonym. Vi finns också på snapchat: socforunga

 • Omsorg & Stöd

  När kan socialtjänsten hjälpa till?

  Alla barn har rätt att må bra, vara trygga och ha någon som tar hand om dem. Ibland kan det bli jobbigt för vuxna att ta hand om allt på egen hand. Då kan du få hjälp av oss på socialtjänsten.

 • Omsorg & Stöd

  Socialtjänsten kan hjälpa dig på olika sätt

  Det finns flera olika sätt vi kan hjälpa och stötta dig eller din familj på.

 • Omsorg & Stöd

  Övriga verksamheter som kan hjälpa dig

  Om du vill ha hjälp utan att socialkontoret startar en utredning, kan du vända dig till socialtjänstens övriga verksamheter eller till andra organisationer.

 • Omsorg & Stöd

  Du som redan har kontakt med socialtjänsten

  Här har vi samlat information som kan vara bra för dig som redan har kontakt med socialtjänsten.

 • Omsorg & Stöd

  Om du inte kan bo kvar hemma

  Vi försöker alltid jobba för att barn och unga ska kunna bo kvar hemma. Men ibland går inte det. Innan frågan om ett nytt hem kan bli aktuellt prövas nästan alltid flera andra sätt att hjälpa dig och din familj.

 • Omsorg & Stöd

  Du som inte bor kvar hemma

  De här sidorna vänder sig till dig som inte bor kvar hemma, utan har placerats i ett annat hem.