Till navigation Till innehåll (s)
Man på Turebergstorg

Söker du personal?

Har du svårt att hitta rätt kompetens? Vill du få hjälp att anställa en nyanländ? Har du plats för en praktikant? Vi utbildar så att du kan anställa. Vi har språkstöd och coachning så att du kan anställa en nyanländ.

Stöd för att anställa en nyanländ

Etableringslyftet är ett projekt där nyanlända får hjälp att komma in på arbetsmarknaden. Det gör det lätt för dig som arbetsgivare att hitta rätt kompetens när du tar emot en praktikant eller ny medarbetare. Både du och din nya medarbetare får stöd av coacher och språkstödjare under praktiken eller introduktionen.

Projektet är ett samarbete mellan Sigtuna, Upplands Väsby, Sollentuna kommun och Arbetsförmedlingen med stöd av Europeiska socialfonden.

Etableringslyftets webbsida

Är du och ditt företag intresserad av mer information? Kontakta Etableringslyftet:

Vi utbildar så att du kan anställa

Behöver du hjälp att hitta rätt personal till ditt företag? Vilken utbildning skulle du vilja att de som söker har? Sollentuna kommun och Arbetsförmedlingen samarbetar för att utbilda de som söker jobb så att du kan anställa. Vi erbjuder rekryteringsutbildningar

Det innebär att Arbetsförmedlingen utbildar utifrån dina behov. Du som företagare är med och väljer ut lämpliga kandidater så att du får rätt person till din verksamhet. Utbildningarna pågår mellan några veckor och flera månader.

Är du och ditt företag intresserad av mer information? Kontakta vår näringslivssamordnare.

Hitta rätt kompetens till din verksamhet

I samarbete med Arbetsförmedlingen erbjuder vi dig som företagare en digital tjänst. Här får du hjälp att hitta rätt kompetens till din verksamhet. Fyll i den kompetens du behöver så visas det sätt att rekrytera som passar dig bäst. Ibland kan det vara mer effektivt att själv leta i Arbetsförmedlingens utbud än att publicera en platsannons. 

Oavsett vad du blir rekommenderad kan du alltid välja något av de andra rekryteringssätten. Lycka till!

Mer läsning för dig