Till navigation Till innehåll (s)
Man på Turebergstorg

Söker du personal?

Har du svårt att hitta rätt kompetens? Vill du få hjälp att anställa en nyanländ? Har du plats för en praktikant? Vi utbildar så att du kan anställa. Vi har språkstöd och coachning så att du kan anställa en nyanländ.

Stöd för att anställa en nyanländ

Etableringslyftet är ett projekt där nyanlända får hjälp att komma in på arbetsmarknaden. Det gör det lätt för dig som arbetsgivare att hitta rätt kompetens när du tar emot en praktikant eller ny medarbetare. Både du och din nya medarbetare får stöd av coacher och språkstödjare under praktiken eller introduktionen.

Vi söker dig som vill skapa hållbara lösningar! Hör av dig till oss och berätta hur vi kan stötta dig, när det gäller dina behov av arbetskraft och kompetens.

Projektet är ett samarbete mellan Sigtuna, Upplands Väsby, Sollentuna kommun och Arbetsförmedlingen med stöd av Europeiska socialfonden.

Etableringslyftets egen webbsida

Kontakt

Vi utbildar så att du kan anställa

Behöver du hjälp att hitta rätt personal till ditt företag? Vilken utbildning skulle du vilja att de som söker har? Sollentuna kommun och Arbetsförmedlingen samarbetar för att utbilda de som söker jobb så att du kan anställa. Vi erbjuder rekryteringsutbildningar

Det innebär att Arbetsförmedlingen utbildar utifrån dina behov. Du som företagare är med och väljer ut lämpliga kandidater så att du får rätt person till din verksamhet. Utbildningarna pågår mellan några veckor och flera månader.

Är du och ditt företag i Sollentuna kommun intresserad av mer information?

Kontakt

Ta emot en praktikant och få bidrag för lönen

Vill du och ditt företag göra en insats? Har du plats för en person som behöver praktik eller liknande?
Det finns personer som av olika anledningar behöver stöd för att komma ut på arbetsmarknaden. Med en praktikant får du hjälp samtidigt som du hjälper! Ditt företag kan få kompensation för hela eller del av lönen.
Skicka e-post till "Praktik i Sollentuna"

Skicka e-post till Kontaktcenter Företag

  • Tfn 08-579 21 000 

Hitta rätt kompetens till din verksamhet

I samarbete med Arbetsförmedlingen erbjuder vi dig som företagare en digital tjänst. Här får du hjälp att hitta rätt kompetens till din verksamhet. Fyll i den kompetens du behöver så visas det sätt att rekrytera som passar dig bäst. Ibland kan det vara mer effektivt att själv leta i Arbetsförmedlingens utbud än att publicera en platsannons. 

Oavsett vad du blir rekommenderad kan du alltid välja något av de andra rekryteringssätten. Lycka till!