Till navigation Till innehåll (s)
plåt med bakelser

Träffpunkt Turebergs allé

Välkommen till Träffpunkten Turebergs allé i centrala Sollentuna. En öppen mötesplats för dig som äldre i Sollentuna. Hit kan du komma för att vara med på aktiviteter eller bara träffa nya och gamla vänner. Du hittar programmet med aktuella aktiviteter på denna sida.

Träffpunkt Turebergs Allé

Adress
Turebergs allé 16

Telefonnummer
08-579 220 31

E-post
ulrika.kullberg@sollentuna.se

Besöksadress
Turebergs allé 16

Öppettider

Sommarstängt under perioden 19 juni - 1 september

  • Tisdagar 13.00- 14.30. 
  • Torsdagar 12.00- 15.30.
  • Fredagar 09.30- 12.00.

I vår mysiga miljö får du träffa både gamla och nya vänner. Våra aktiviteter stimulerar och främjar din hälsa och samvaro på olika sätt. 

Det är gratis att besöka träffen men förtäring liksom vissa program och aktiviteter kostar.  Kom och va en del av Senior Queens Club – eller bli inspirerad till att komma med i handarbetsgänget.

Verksamheten bygger till stora delar på frivilliga insatser av volontärer och gårdsråd i samarbete med personal.

Aktiviteter i juni

Tisdagar

  • 13.00-14.30 Lättgympa med ledare, 30 min. Alla som vill tar en fika efteråt!

Torsdagar

  • 12.00-12.30 Qi Gong med sjukgymnast Karin Stenberg. Metoden består av långsamma, mjuka rörelser som alla kan göra utifrån sina egna förutsättningar.
  • 13.00-15.00 Seniorcafé. 

Fredagar

  • 09.30-12.00 Stickverkstan.

Speciella aktiviteter med reservation för ändringar

  • 8/6 14.00 Trudelutterna kommer och det blir Allas sång!

Övrig information

  • Träffpunkt Turebergs allé har sommarstängt under perioden 19/6- 1/9. Vi hänvisar under denna period till någon av våra andra fyra träffpunkter.
  • 23/6 Midsommarafton 11.00- 14.00 har Träffpunkt Malmgården öppet för sommarfika, trevligt umgänge samt aktiviteter efter väder. Anmälan görs senast 13/6 på någon av träffpunkterna, antingen på plats eller på telefon. Välkomna!

Torsdagscafé

En mötesplats för seniorer – var med på aktiviteter eller kom förbi på en kopp kaffe

Vi har öppet torsdagar, kl 13-15. Här serveras kaffe med tilltugg. Du träffar våra trevliga volontärer som är cafévärdar och som bakar allt från bullar och kakor, till tårtor och annat smått och gott.

Vissa torsdagar har vi musikcafé då fyra herrar håller i allsången som lockar till både skratt och glädje men även föreläsningar och annan musikunderhållning. Om du tar med dig en vän som är förstagångsgäst bjuder vi på kaffe.

Vill du minska riskerna att falla?
Kom i gång med balans och muskelträning.

Med lite träning kan du bli mycket starkare och säkrare. Här tränar du stabilitet och styrka för hela kroppen. Vi tränar till medryckande musik och använder oss av olika redskap. Belastningen väljer du själv och vi gör inga hopp.
Välkommen på tisdagar kl 13.00-13.30 och torsdagar kl. 12.00-12.30.

Vi tycker att social samvaro är lika viktig – efteråt blir det fika på café både på tisdagar och torsdagar. Vi bjuder också in till olika föreläsningar och du anmäler dig till Queens club per mejl eller telefon.

Häng med på seniorkollo!

Efter fjolårets succé bjuder Sollentuna kommun åter igen in till Seniorkollo på Strömsborgs vilohem på Rådmansö. Seniorkollot är främst för dig som upplever ofrivillig ensamhet och som inte kommer iväg på sommar semester på egen hand. 

Jag vill ha mer information om kollo och anmälan 

Kontakt