Till navigation Till innehåll (s)

Vuxenutbildning i Sollentuna

Vuxenutbildningen Kunskapsparken samordnar all vuxenutbildning i Sollentuna kommun. Här erbjuds ett brett utbud av kurser och utbildningar för dig som är vuxen och vill studera.

Komvux är till för dig som behöver studera svenska för invandrare (sfi), läsa in grundskolan eller gymnasiet. Här kan du också komplettera dina betyg för att ansöka till högre studier eller gå en yrkesutbildning för att få ett arbete.

Det finns över femtio olika yrkesutbildningar att ansöka till och alla innehåller praktik. De flesta finns att läsa både i klassrum och på distans, eller som lärling på en arbetsplats. Yrkesutbildningar och studier på grundläggande och gymnasial nivå är CSN-berättigade.

Vuxenutbildningen Kunskapsparken erbjuder studie- och yrkesvägledning. Här kan du få hjälp med ansökan och olika stödinsatser för dig som är i behov av stöd i dina studier.

Mer information hittar du på Vuxenutbildningen Kunskapsparkens hemsida.

Vuxenutbildningen Kunskapsparken

Komvux som anpassad utbildning

Du som har en intellektuell funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada kan ansöka om plats i Komvux som anpassad utbildning. Den är sökbar från och med det andra kalenderhalvåret det år du fyller 20.

Komvux som anpassad utbildning

Mer läsning för dig