Till navigation Till innehåll (s)

Ekonomiskt stöd och rådgivning

Har du ekonomiska bekymmer och har svårt att klara försörjningen för dig själv och din familj? Det finns olika former av hjälp och stöd som du kan få.

Om du är orolig över din ekonomi och hur du och din familj ska klara er så kan du vända dig till vårt kontaktcenter för att få veta mer om ekonomiskt bistånd. De kan även hjälpa dig att göra en ansökan om du vill.  Du kan även få stöd och hjälp via den kommungemensamma verksamheten Budget- och skuldrådgivning Nordväst.

Kontaktuppgifter

Frågor och ansökan om ekonomiskt bistånd via kontaktcenter

Ansök om ekonomiskt bistånd via e-tjänstBudget- och skuldrådgivning Nordväst

 • Budget- och skuld­råd­givning Nordväst

  Behöver du hjälp med att få balans i din ekonomi? Sollentuna kommun samarbetar med Järfälla och Upplands-Bro i den gemensamma verksamheten Budget- & skuldrådgivning Nordväst. De erbjuder gratis och sekretessbelagd rådgivning.

 • Ansök om ekonomiskt bistånd via e-tjänst

  För att kunna ansöka via e-tjänsten behöver du vara folkbokförd i Sollentuna kommun. Titta gärna på filmen nedan innan du gör din ansökan!

 • Ekonomiskt bistånd

  Om du inte själv kan försörja dig eller din familj genom egen inkomst eller på annat sätt kan du ansöka om ekonomiskt bistånd (socialbidrag). Du kan välja att ansöka via e-tjänst eller genom vårt ringa Kontaktcenter.

 • Vad ingår i försörjningsstödet?

  Försörjningsstödet ska garantera en skälig levnadsnivå, det innebär det ska täcka kostnader för vad en låginkomsttagare normalt har råd med.

 • Juridisk rådgivning

  Om det uppstår en tvist i familjen som ni inte har möjlighet att lösa på egen hand kanske ni behöver juridisk rådgivning.