Till navigation Till innehåll (s)
Ungdomar utomhus

Sommarjobba i Sollentuna

Hur lång period är sommarjobbet?

De flesta sommarjobben är under tre sammanhängande veckor. Det finns ingen möjlighet att förlänga en treveckorsperiod. Det är många unga som vill ha jobb och vi vill ge möjligheten till så många som möjligt. Om du vill jobba en längre period kan du söka sommarjobb som inte är i Sollentuna kommuns regi.

Så mycket får du i lön

  • 2006: 102 kronor per timme
  • 2007: 92 kronor per timme
  • 2008: 88 kronor per timme

Har du en funktionsvariation eller NPF och hittar ett sommarjobb på egen hand

Arbetsgivaren kan då få tillbaka 100 procent av lönen (max 90 timmar). Detta om funktionsvariationen påverkar hur arbetsuppgifterna kan utföras.

Kontakta sommarjobb@sollentuna.se och skicka in ett intyg som inte är äldre än två år gammalt.

När kommer besked?

Du får besked via mejl senast vecka 11 om du erbjuds jobb eller inte. Kontrollera att mejladressen som du uppgav i ansökan är rätt. Tänk också på att kolla i skräpkorgen.

Varför fick jag inget sommarjobb

Det är fler som söker sommarjobb än det finns sommarjobbsplatser. För att platserna ska fördelas så rättvist som möjligt använder vi lottning.

Om fått sommarjobb

Svara på erbjudande om jobb

Om du erbjuds sommarjobb och vill ha det, glöm inte att tacka ja via länken i mejlet.

Byta jobb

Nej, du kan inte byta jobb som du blivit erbjuden. Bara tacka nej om du inte vill ha det jobb du fått. Det är viktigt att du meddelar direkt om du måste tacka nej till din plats, så kan vi erbjuda jobbet till någon annan.

Byta period

Nej, du kan inte byta arbetsveckor om du inte kan jobba under perioden som du önskat och erbjudits, bara tacka nej. Det är viktigt att du meddelar direkt om du måste tacka nej till din plats, så kan vi erbjuda jobbet till någon annan.

Utdrag ur belastningsregistret - behövs det?

Ja, om du ska sommarjobba inom förskola, skola, skolbarnomsorg eller ibland inom vissa andra områden. Det är obligatoriskt. Läs om särskilda regler för arbete med barn och unga i nästa stycke.

Särskilda regler för arbete med barn och unga

Arbetsgivaren är skyldig att göra en så kallad registerkontroll av alla som erbjuds arbete inom förskola, skola och barnomsorg. Det innebär att vi kontrollerar om du är dömd för något brott som gör att du är olämplig att arbeta med barn och unga.

Beställa registerutdrag

Du beställer själv ett registerutdrag hos Polisen. Beställ i god tid. Det kan ta minst två veckor innan du får registerutdraget hemskickat. Din handläggare ger dig mer information eller kontakta sommarjobb@sollentuna.se

Har du frågor kan du kontakta vårt kontaktcenter.

Kontakt

Mer läsning för dig