Till navigation Till innehåll (s)
Jobba hos oss

Våra förmåner

Vi strävar efter att du ska trivas och utvecklas på jobbet och ha balans i livet. Här kan du läsa om vilka förmåner du har som medarbetare i Sollentuna kommun.

Distansarbete och flextid

I en del verksamheter har du flexibel arbetstid. Det innebär att du inom vissa ramar kan vara flexibel i hur du lägger din arbetstid i början och slutet av arbetsdagen.

Möjligheten till distansarbete ser olika ut i olika verksamheter. Vi utgår alltid från arbetsplatsens behov och vad som är möjligt.

Hälsa och friskvård

Hos oss får du ett bidrag för friskvård på 2 000 kronor per år.

Vi uppmuntrar våra medarbetare att ta cykeln till jobbet. De stora cykelstråken genom Sollentuna sopsaltas under vintern så du kan ta dig snabbt genom kommunen. Du som jobbar i Turebergshuset eller i närheten kan ställa din cykel i ett cykelgarage. Här kan du tvätta din cykel och ta en dusch.

Kompetensutveckling 

Du som medarbetare är vår viktigaste tillgång. Hos har du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Du har varje år ett medarbetarsamtal där du och din chef tar fram en utvecklingsplan som följs upp.

Semester

Du har 25 semesterdagar. Från och med det år du fyller 40 har du 31 semesterdagar, och vid 50 år har du 32 dagar. Hos oss har du förskottssemester vilket innebär att du tjänar in din betalda semesterledighet under samma år som du tar ut den.

Vissa yrkesgrupper har möjlighet att semesterväxla, vilket innebär att du byter semesterdagstillägget mot fem eller sex extra lediga dagar.

Förmånliga rabatter

Som anställd hos oss kan du få subventionerad lunch och ta del av förmånliga rabatter på tjänster och produkter.

Parkering

Du som jobbar nära Sollentuna centrum kan hyra p-plats i Sollentuna centrum genom kommunen.

Nyrenoverat kommunhus

Ska du jobba i Turebergshuset? Det nyrenoverade kommunhuset ligger centralt nära pendel och bussar. Här sitter vi i kontorslandskap. På plan 13 finns vårt stora lunchrum där du kan värma och äta din medhavda lunch.

Pensioner och försäkringar

När du är anställd hos oss har du tjänstepension och avtalsförsäkringar genom kollektivavtal. Du är försäkrad genom:

  • Avtalsgruppsjukförsäkring (AGS-KL).
  • Trygghetsförsäkring vid arbetsskada (TFA-KL).
  • Tjänstegrupplivförsäkring (TGL-KL).

Vårt avtal för tjänstepension är KAP-KR.

Försäkringar i anställningen

Tjänstepension

Arbeta mindre efter 63 år

När du fyllt 63 år kan du ansöka om att få minska din arbetstid med oförändrad pensionsgrundande lön för tjänstepension.

Förstärkt tjänstepension

Hos oss har du möjlighet att växla lön mot förstärkt tjänstepension. Det innebär att din bruttolön sänks med en viss summa, som istället placeras i en pensionsförsäkring. Syftet med erbjudandet är att kunna rekrytera och behålla chefer och nyckelpersoner.

Mer läsning för dig