Till navigation Till innehåll (s)

Lärarhandledning, Soc för unga

För att öka barn och ungdomars kunskap om socialtjänsten i Sollentuna finns en unikt framtagen lärarhandledning. Här får du som är lärare tips och förslag på vad och hur du kan undervisa om socialtjänsten.

Lärarhandledning, Soc för unga

Filmer till lärarhandledningen

I lärarhandledningen finns påhittade historier om fyra barn som på olika sätt har det jobbigt hemma, att ha som utgångspunkt för diskussioner i klassrummet. Nu finns dessa historier som filmer att använda i undervisningen. De är cirka en minut långa.

Filmen om Sara

Sara har en pojkvän. Fast hon inte får för sina föräldrar. De vill inte att hon ska ha någon pojkvän alls. Om hon har en ska han helst vara från samma land som föräldrarna.
 

Filmen om Charlie

Charlies föräldrar har dåligt med pengar. För Charlie är det jobbigt att inte ha en mobiltelefon och att aldrig kunna fika.

Filmen om Emma

Emma har en förälder som slår den andra föräldern. Emma har börjat tycka att det är jobbigt att vara hemma och hon vill helst bli osynlig.

Filmen om Kim

Kim har en förälder som mår psykiskt dåligt. Föräldern stänger in sig och lagar ingen mat. Det finns ingen som tar hand om någonting hemma längre – den andra föräldern bor långt borta och de har ingen kontakt. 

Filmen om Lo

Lo bor i familjehem men det fungerar in

te så bra. Lo bråkar ofta med sina familjehemsföräldrar och trivs inte alls lika bra som förut. 

Mer material och filmer att ta del av

FoUs utvärdering av pilot

projektet

Filmer om socialtjänsten

Övrigt material

Här hittar du bilder i PowerPoint som du kan använda vid undervisning och fylla med önskat innehåll. Presentationen innehåller också några bilder med exempel på innehåll som du kan plocka och använda som du vill.

Film till lärarhandledningen

I filmen till lärarhandledningen berättar lärare och elever från Gärdeskolan om hur de arbetat med materialet till Soc för unga och hur deras erfarenhet av projektet är.

Soc för unga - Lärarhandledning

Mer läsning för dig