Till navigation Till innehåll (s)

Anmäl misstänkt matförgiftning till kommunen

Maten vi äter ska vara så säker och trygg som möjligt. Det är livsmedelsföretaget, det vill säga restaurangen, caféet, butiken eller gatuköket, som ansvarar för att det du äter och dricker är säkert och håller den kvalitet som utlovas. 

Anmäl via Kontaktcenter eller e-tjänst

Om du misstänker att du har blivit sjuk på grund av att du ätit mat som du köpt i butik eller ätit på restaurang i Sollentuna, så ska du anmäla det till kommunens Hälsoskydds- och livsmedelsenhet. Det ger kommunens livsmedelsinspektörer möjlighet att utreda vad som hänt och förhoppningsvis förhindra att det händer igen. Det kan du göra via vår e-tjänst som är länkad nedan, eller kontakta Kontaktcenter som kan hjälpa dig.

Anmäl även allergiincident

Med allergiincident menas att du misstänker, att du har fått i dig ett allergen du inte tål. Detta trots att det inte stod med på livsmedlets förpackning eller i den muntliga information som försäljningsstället har skyldighet att lämna på förfrågan.

Miljö- och klimatnämnden är tillsynsmyndighet och kontrollerar att livsmedelsföretagen i kommunen följer lagen. Även kök i förskola, skola och äldreboenden kontrolleras. Hör av dig till oss om du har frågor eller synpunkter om livsmedelshantering, bestämmelser eller annat som rör livsmedel.

Anmäl misstänkt matförgiftning, e-tjänst

Mer läsning för dig