Till navigation Till innehåll (s)

Socialtjänsten kan hjälpa dig på olika sätt

Det finns flera olika sätt vi kan hjälpa och stötta dig eller din familj på.

Det finns flera olika sätt vi kan hjälpa dig och din familj på. Vissa familjer kan få hjälp från oss, medan andra familjer får hjälp på andra sätt, till exempel med sjukvård eller extra stöd i förskola och skola. Du kan alltid ringa till oss om det är något du undrar över. Hjälp från socialtjänsten är alltid gratis. 

Vi tar reda på vilken hjälp ni behöver

Hjälp från socialtjänsten kallas insats. För att ta reda på vilken insats just du och din familj behöver, gör vi först en utredning. Det betyder att vi pratar med dig, dina föräldrar och andra vuxna som känner dig såsom lärare, tränare eller släktingar. Du behöver inte berätta mer än du vill, men ju mer du berättar, desto bättre kan vi hjälpa dig. Vi vill gärna göra utredningen tillsammans med dig och din familj för att komma överens om socialtjänsten har någon hjälp som passar er. Vi finns till för att ni ska få det bättre.

Socialtjänsten samarbetar med andra delar av samhället, som skolan och polisen. Ibland behövs ingen utredning för att få hjälp från socialtjänsten. Andra sätt att få hjälp

Olika typer av hjälp

Om du inte kan bo kvar hemma