Till navigation Till innehåll (s)

Föräldrawebben tonår

Föräldrawebben - tonår är ett digitalt individuellt föräldrastödsprogram som handlar om att utveckla relationen mellan föräldrar och tonåringar samt att förebygga och hantera konflikter.

Föräldrawebben - tonår: 

  • är ett digitalt individuellt föräldrastödsprogram som handlar om att utveckla relationen mellan föräldrar och tonåringar samt att förebygga och hantera konflikter.
  • är för föräldrar som vill hitta alternativ till tjat och skäll.

Målet med programmet är att utveckla en god relation mellan föräldrar och tonåringar och att minska bråk och konflikter.

Onlinekursen består av fyra avsnitt

  1. Tid tillsammans,
  2. Lyssna och bekräfta,
  3. Välja strider/problemlösning
  4. Att släppa taget.

Du som är förälder får tillgång till en webbportal där du får tillgång till avsnitten.
Varje avsnitt tar ca 60 minuter att gå igenom, läsa texter, se på filmer och svara på frågor.
Det är 2 veckor mellan varje avsnitt och då ska du öva och praktisera delar av det du gått igenom.
Kursen beräknas ta ca 6 - 7 veckor beroende på om du som förälder också vill ta del av de bonus avsnitt som finns.  Under de första 6 veckorna har du möjlighet att ställa frågor till föräldraguiden från Sollentuna föräldrastöd, om du behöver.

Målgrupp

Föräldrawebben - tonår riktar sig till alla föräldrar, bonusföräldrar eller andra vuxna som lever med minst en tonåring (13 -19 år) hemma.

Programmet passar för

  • Familjer som inte har pågående kontakt (behandling eller utredning) inom BUP, socialtjänst, första linjens psykiatri, habilitering eller motsvarande verksamhet.
  • Dig som har tillgång till internet i din vardag.
  • Dig som inte lider av brister i hälsa eller förmåga att läsa/tala svenska som gör det svårt att kunna delta i föräldrastöd online.

Välkommen med din anmälan Föräldrawebben - tonår