Till navigation Till innehåll (s)

Daglig verksamhet

Daglig verksamhet är en form av sysselsättning där du kan arbeta med många olika saker. Du kan till exempel syssla med datorer, musik, måla, praktisera eller jobba med något annat du tycker är roligt och givande.

Om du har slutat skolan och du på grund av din funktionsnedsättning inte kan få ett arbete kan du beviljas daglig verksamhet. Du kan inte studera samtidigt eller ha en pågående kontakt med Arbetsförmedlingen. Syftet med daglig verksamhet är att du ska ha något meningsfullt att göra på dagarna. 

Välj utförare själv

Daglig verksamhet ingår i kommunen valfrihetssystem. Det betyder att du som har fått insatsen själv får välja vilket företag som ska ansvara för ditt stöd. 

Jag vill se valbara utförare av dagliga verksamheter

Sysselsättning som inte är biståndsbedömd

  • Hos Navigator kan du som är mellan 16 och 29 år få hjälp mot studier, arbete och en meningsfull fritid. Du kan även få hjälp med att skriva ett CV. Det behöver du för att söka arbete.
  • Hoppet är för dig som är mellan 16-35 år och som inte arbetar eller studerar.  De ger dig stöd vid kontakt med företag så att du kan hitta en praktik eller ett arbete.
  • Arbetsförmedlingen är Sveriges största aktör där arbetslösa kan få hjälp med att hitta jobb eller börja studera. De vill hjälpa dig som har en funktionsnedsättning att komma ut på arbetsmarknaden. 

Jag vill läsa mer om Navigator

Jag vill läsa mer om Hoppet

Jag vill läsa mer om Arbetsförmedlingen

Mer läsning för dig