Till navigation Till innehåll (s)

Parker och grönområden

Välkommen till Malmparken och Edsbergsparken! Och andra sköna och gröna platser och promenadstråk.

Bagarbyparken

Här kan både stora och så barn ha roligt på lekplatsen och här finns plats för vila och rekreation. Lekplatsen har en sektion för de lite yngre barnen och en annan för de lite äldre som vill ha mer utmanande lek. Här finns hammockar, bord och grillar. En stor pergola ger inramning och solskydd. Den röda tråden är grön och trygg – för miljön och alla som vistas i parken. 

Malmparken

Malmparken är en grönskande stadspark med plats för vila, sport och lek. Löparbanor, gymredskap, basketplan och en fotbollsplan är några exempel aktivitetsytor. Välkommen att spela pingisbord, boulebanor och beachvolley. På vintern kan du åka skridskor här på den konstfrusna banan. Och om du söker vila så finns det soldäck, hängmattor och grillplatser.

I den fantasifulla Krumelurparken kan barn i alla åldrar leka. Här finns konstnärliga krumelurer i olika färger. Och ett stort pyramidnät att klättra i, sandlåda och gungor, så klart.

Edsbergsparken

Edsbergsparken är en del av det vi kallar Edsvik. Parken omger Edsbergs slott och har en flera hundra år gammal historia. Här firar vi nationaldagen och valborg. Många andra stora evenemang äger rum här såsom Edsbacka marknad. Välkommen att ha en picknick i parken, promenera längs strandpromenaden, träna i utegymmet och njuta av utsikten över Edsviken.

Strandpromenaden

Väg för cykel och gång längs Edsviken. Från Segeludden till Landsnoravägen. Du passerar Edsbergsparken och Edsbergs slott. Vid Landsnoravägen kan du ta dig vidare mot Bergendal. 

Silverdalsparken

Stor grön yta för picknick och lek, med hammockar och bänkar och en liten yta för skateboard. Om du följer Silverbäcken mot Rådan passerar du Ted Gärdestads plats med Annika Heeds skulptur av Ted Gärdestad. Längs vattnet finns dammar som tar hand om dagvatten.

Nils Göranssons promenad

Väg för cykel och gång längs Edsviken, från Segeludden till Landsnoravägen. Du passerar Edsbergsparken och Edsbergs slott. Vid Landsnoravägen övergår strandpromenaden till trottoar så du kan ta dig vidare  mot Bergendal. Grillplatser finns på Utsiktsplatsen vid Edsvik, Segeludden och badplatsen vid Strandvägen.