Till navigation Till innehåll (s)

Välkommen till Sjösportcentret vid Norrviken !

Norrviken är ett populärt friluftsområde på både vintern och sommaren. Här finns nu en toppmodern anläggning för skridsko och paddling som drivs av föreningarna Sollentuna kanot och Sollentuna skridskosällskap.

Åk skridskor på sjöisbanan!

När isen ligger plogar Sollentuna kommun en 14 kilometer lång skridskobana på sjön Norrviken. 

Norrvikens sjöisbana

Sollentuna skridskosällskap driver verksamheten vid sjöisen. Här kan du hyra skridskor och få dina egna skridskor slipade. På helgerna brukar de tända eldar för korvgrillning och öppna sin servering. För mer information och öppettider:

Följ Sollentuna skridskosällskap på Facebook

Paddla och ro på sjön!

Sollentuna Kanot hyr ut kanoter, kanadensare, SUP-brädor, roddbåt och elbåt.

Sollentuna Kanot

Följ med på tur!

Friluftsfrämjandet anordnar turer för kajak och på långfärdsskridsko. De har också ett antal kajaker som du kan hyra.

Friluftsfrämjandet Norrviken

Parkeringsplatser 

Det finns begränsade möjligheter till parkering här. När det är tjäle i marken kan du fram till 2 april parkera på gräsytorna intill Norrvikens IP. Du får stå max fyra timmar. När det är tillåtet finns skyltar på plats som anger det. Är det inte tjäle i marken riskerar underliggande ledningar att förstöras och därför är det då inte tillåtet att stå där.

Om parkeringsplatserna vid Norrvikens IP är fulla kan du ställa bilen vid Norrvikens centrum (900 meter bort), på Brunkebergsåsen, vid Kennelklubben på Rotebergsvägen eller vid Bollstanässkolan i Upplands Väsby.