Till navigation Till innehåll (s)

Aktiviteter för dig som är anhörig

Du som är anhörig kan delta i olika aktiviteter som kan hjälpa dig i ditt stöd. Här hittar du samtalsgrupper där du kan träffa andra som är i samma situation. Vi erbjuder även olika föreläsningar och möjlighet till fysiska aktiviteter för att du ska må bra.

Anhöriggrupper

Är du anhörig till person med långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning? Att hjälpa till är ofta en självklarhet som kan ge mycket glädje, men ibland kan du behöva stöd för att orka hjälpa. Det stödet kan du få av oss. I våra anhöriggrupper kan du träffa andra som vårdar  en vuxen familjemedlem med neurologisk sjukdom eller beroendeproblematik. Vi erbjuder  grupper med läsfrämjande gemenskap i ”Shared reading”. Du kan även delta i gruppen "Sinnenas stund" där vi fokuserar på olika aktiviteter som stimulerar våra sinnen som en väg till avkoppling. 

Jag är intresserad av anhöriggrupper

Samtalsgrupper

Vi har samtalsgrupper för dig som har ett ett barn med NPF-diagnos. Här möter du andra föräldrar med liknande utmaningar. Vi erbjuder även en sorgegrupp för dig som har mist en anhörig med demenssjukdom.

Jag är intresserad av samtalsgrupper

Yoga och mindfullness

Yoga stimulerar ditt lugn- och rosystem. Du som är anhörig och vårdar en närstående  kan få en stunds återhämtning. Du får även tips på övningar du kan göra hemma och du träffar andra i samma situation.

Jag är intresserad av Yoga och mindfullness

Inbjudan till sommarlunch

Anhörigstöd bjuder in dig som anhörig på en kostnadsfri lunch i gemenskap med andra. Du som vårdar, stöttar och hjälper en familjemedlem eller vän/närstående som inte klarar vardagen på egen hand, gör ett fint och värdefullt arbete! Välkommen till lite guldkant på vardagen med att äta gott; ta en paus i ditt arbete för att orka med och hantera vardagen!

Aktiviteten kräver föranmälan då det finns ett begränsat antal platser.

  • Datum: 31 maj eller 3 juni.
  • Plats: Restaurang Lillstugan, Johannesbergsvägen 5 i Sollentuna. Gratis parkering finns utanför restaurangen.
  • Tid: kl. 12 -13.30.

Anmälan

Du kan anmäla dig och ställa frågor till anhörigkonsulent Katarina Ericson.

  • E-post: anhorigstod@sollentuna.se
  • Telefon: 08- 57921531

Mer läsning för dig