Till navigation Till innehåll (s)

Sysselsättning

Du som har en psykisk funktionsnedsättning och vill delta i en social samvaro och göra något meningsfullt kan ansöka om sysselsättning.

Aktivitetscentret Trappan

Sysselsättning kan vara ett steg mot arbetsmarknaden. I Sollentuna finns ett aktivitetscenter som heter Trappan som ligger i Edsbergs centrum på Skyttevägen 26. I stora fina lokaler erbjuder vi personer med psykisk funktionsnedsättning sysselsättning, arbetsträning och praktik. Vi säljer varor  till privatpersoner och företag.

Följ oss i sociala medier

Facebook

Instagram

Ansökan till Trappan

Ansökan om sysselsättning gör du hos vuxenenheten på Socialkontoret genom att göra en biståndsansökan. Har du redan kontakt med en socialsekreterare kan du vända dig direkt till honom/henne. Annars tar du kontakt med kontaktcenter på telefonnummer 08-579 210 00.

Så gör du en ansökan

Telefon

 0737 653 005

Öppettider 

Måndag 8.30-16

Tisdag 9.15-16

Onsdag 8.30-16

Torsdag 11-16

Fredag 8.30-16

Jobbprogrammet IPS – Individual Placement and Support 

IPS är en arbetsrehabiliteringsmodell för dig med psykisk funktionsnedsättning eller beroendesjukdom. Den syftar till att du som vill arbeta ska få stöd att komma ut på arbetsmarknaden för att få och behålla ett arbete.

Vill du veta mer om jobbprogrammet?

Om du vill ansöka, ta kontakt med din socialsekreterare. Om du inte har kontakt med socialtjänsten ringer du kontaktcenter, 08-579 210 00.   

Så gör du en ansökan

Om programmet

Du som vill arbeta ska inte bli utestängd från arbetsmarknaden på grund av att du inte är ”redo”, eller har misslyckanden bakom dig. Med det här jobbprogrammet får du hjälp av en coach som ger dig stöd så länge du behöver och som samarbetar med andra myndigheter.

Jobbprogrammet innebär att du får stöd i att leta efter ett arbete samt stöd för att du ska lyckas få - och
behålla jobbet.

  • Du har kontakt med jobbcoachen så länge du behöver.
  • Coachen kan hjälpa till att hitta ett nytt arbete så fort en anställning upphör, om du
    till exempel vantrivs eller vill prova en annan anställning.

Vem får delta i jobbprogrammet?

För att ha rätt till denna form av arbetsrehabilitering behöver du vara bosatt i Sollentuna och ha en psykisk funktionsnedsättning eller beroendesjukdom.