Till navigation Till innehåll (s)

Gemenskap och sociala aktiviteter för dig som senior

Du som vill ha en aktiv fritid och träffa vänner har en hel del att välja på i Sollentuna. Ta del av utbudet i katalogen här på sidan. Du är varmt välkommen till våra Träffpunkter där du kan vara med på aktiviteter och träffa vänner.

Aktivitetskatalog för seniorer

Här kan du hitta ett urval av aktiviteter som erbjuds runt om i kommunen. I vår aktivitetskatalog har vi samlat en mängd aktiviteter som riktar sig speciellt till dig som är senior och bor i Sollentuna.

 

Hälsoprojektet 2024

Är du 65 år eller äldre, bor i Sollentuna kommun och är intresserad av att vara med i ett projekt som mäter fysisk aktivitet förbättrar hälsan? Vi riktar oss till dig som vill bli fysisk aktivare och inte deltagit tidigare. Projektet genomförs årligen med studenter ifrån Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) tillsammans med det hälsofrämjande teamet.

Jag vill läsa mer om projektet och göra en intresseanmälan

Träffa en syn- och hörselkonsulent

Kommunens hälsopedagog Helena Levin kommer ut till träffpunkterna en gång i månaden. Helena kommer finnas på plats för enskild rådgivning, hjälp till självhjälp med syn- och hörselhjälpmedel samt lättare service t. ex. byte av batteri och slangar till hörapparaten samt föreläser om syn och hörsel.

Obs! Helena gör inga ögon- eller hörselkontroller. För aktuella datum se träffpunkternas månadsblad. Du kan även kontakta Helena på telefon 08-57922131 eller via e-post: helena.levin@sollentuna.se

Hälsoprojektet

En grupp seniorer får nu träna under ledning av studenter från GIH. Projektet är en del av vårt förebyggande och hälsofrämjande arbete.

Hälsoprojektet

Välkommen till din Träffpunkt

En träffpunkt är en mötesplats för dig som äldre i Sollentuna. Hit kan du komma för att vara med på aktiviteter och träffa nya och gamla vänner.

Edsbergs Träffpunkt

Helenelundsgården

Malmgården

Norrvikens Träffpunkt

Träffpunkt Turebergs Allé

Anhörigstöd

Tar du hand om en anhörig? Då finns det stöd och aktiviteter för dig.

Aktiviteter för dig som anhörig