Till navigation Till innehåll (s)
Ungdom målar i målarsalen

Kultur i skolan

Spännande upplevelser för barn och unga i Sollentunas förskolor, skolor och fritidshem. Boka scenkonst, skolbio, visningar och pedagogisk verksamhet.

Boka kultur för förskola och skola

Välkommen att boka föreställningar och workshop för din klass, grupp eller verksamhet. Läs mer om hela kulturprogrammet nedan. 

Programmet våren 2022 innehåller evenemang för förskolor och skolor, åldrarna 3-16 år. 

Se hela kulturprogrammet för förskola och skola

Boka kulturprogrammet för förskola och skola

Boka skolbio för förskola och skola (länk kommer inom kort)

 

Pedagogisk verksamhet

Biblioteksvisningar och bokprat

Alla förskoleklasser bjuds in till ett första biblioteksbesök för att lära känna sitt bibliotek och ställa frågor till bibliotekarien. Det går också bra att besöka biblioteket utan visning. Alla bibliotek i Sollentuna bjuder också in skolklasser till biblioteksvisning och bokprat. 

Skolklasser kan besöka biblioteken i Rotebro och Edsberg när det är obemannat. Här är Meröppet vilket innebär att man kan öppna biblioteket med sitt lånekort och en särskild pinkod. Det går bra att äta medhavd matsäck på alla bibliotek.

Biblioteken i Sollentuna

Gör en utflykt i kulturhistorien!

Edsbergs slott – skolvisningar

Edsbergs slott är Sollentunas kulturhistoriska hjärta. Idag används slottet som nav för folklivet i Edsvik. Edsbergs slott är öppet för bokade besök och guidning för skolor.
Tid: tisdagar och torsdagar
Frågor och bokning: edsvik@sollentuna.se

Klasro skolmuseum - skolvisningar

På Klasro skolmuseum har tiden stannat. Här kan en få uppleva hur det var att leva förr i tiden, när en fick gå långt för att komma till skolan och hjälpa till med många olika sysslor. Här finns utklädningskläder för barn. Visningen anpassas till elevernas ålder och kan även anpassas till aktuellt tema som skolan jobbar med.
Information
Bokning: klasroskolan@gmail.com

Stallbacken kultur 

Skaparverkstan

Nu erbjuder vi förskolor och familjedaghem bokade besök i Skaparverkstan på Stallbacken kultur. Skaparverkstan är en kreativ verksamhet där både barn och unga får möjlighet att utforska och skapa tillsammans med en av våra pedagoger utifrån ett bestämt tema.
Frågor: skaparverkstan@sollentuna.se
Bokning: http://sollentuna.proofx.se/HACd8ou7TMV36I3j0MmTWF/

Sagostunder 

Förskolegrupper och familjedaghem är välkomna att boka sagostund med sagoberättaren Birgitta Lundvall på Stallbacken kultur.
Ålder: 4-6 år (max 15 barn per tillfälle)
Plats: Stallbacken kultur, Edsvik, Landsnoravägen 42, Sollentuna
Tid: torsdagar klockan 09:00 – 10:00 (start 11 november)
Frågor: ida.saaf@sollentuna.se
Bokning: http://sollentuna.proofx.se/WLgrl9Mc7iWBBnXfzltbeE/

Kulturskolan i skolan

Sollentuna kulturskola arbetar på uppdrag inom musik, dans, drama samt bild. Allt enligt skolans önskemål. Undervisning kan bokas för hela terminer men även enstaka timmar under perioder när det passar skolan. Om skolan har något tema eller projekt som kan förstärka med estetisk verksamhet. 

Läs mer på Kulturskolans egna webb

Kulturskolan samarbetar gärna med skolor som vill utforma projekt inom ramen för skapande skola.

Sollentuna kulturskola erbjuder regelbundet skolföreställningar med musik, dans och teater. Utbudet skickas direkt till varje skola. Vill du ha informationen direkt till din e-postlåda?

Skicka ett mail till kulturskolan