Till navigation Till innehåll (s)
Ungdom målar i målarsalen

Kultur i skolan

Spännande upplevelser för barn och unga i Sollentunas förskolor, skolor och fritidshem. Boka scenkonst, skolbio, visningar och pedagogisk verksamhet.

Boka kulturprogram hösten 2022

Välkommen att boka föreställningar och workshop för din klass, grupp eller verksamhet. Läs mer om hela kulturprogrammet nedan. Programmet hösten 2022 innehåller evenemang för förskolor och skolor, åldrarna 3-19 år. 

Kulturprogram för förskola och skola

Boka kulturprogram för förskola och skola

Biblioteksvisningar och bokprat

Alla förskoleklasser bjuds in till ett första biblioteksbesök för att lära känna sitt bibliotek och ställa frågor till bibliotekarien. Det går också bra att besöka biblioteket utan visning. Alla bibliotek i Sollentuna bjuder också in skolklasser till biblioteksvisning och bokprat. 

Skolklasser kan besöka biblioteken i Rotebro och Edsberg när det är obemannat. Här är Meröppet vilket innebär att man kan öppna biblioteket med sitt lånekort och en särskild pinkod. Det går bra att äta medhavd matsäck på alla bibliotek.

Biblioteken i Sollentuna

Edsbergs slott 

Edsbergs slott är Sollentunas kulturhistoriska hjärta. Edsbergs slott är öppet för bokade visningar för skolor.

  • Tid: tisdagar och torsdagar.
  • Plats: Edsvik, Edsbergs slott, Landsnoravägen 10.
  • Kostnadsfritt

Frågor och bokning av skolvisning av Edsbergs slott 

Klasro skolmuseum 

På Klasro skolmuseum har tiden stannat. Här kan du uppleva hur det var att leva förr i tiden, när barn fick gå långt för att komma till skolan och hjälpa till med många olika sysslor. Visningen anpassas till elevernas ålder och kan även anpassas till aktuellt tema som skolan jobbar med.

Klasro skolmuseum

Skaparverkstan på Stallbacken kultur 

Skaparverkstan är en kreativ verksamhet där barn och unga får möjlighet att utforska och skapa tillsammans med en av våra pedagoger utifrån ett bestämt tema.

  • Förskola, familjedaghem, ålder 4-5 år.
  • Tid: tisdagar och torsdagar.
  • Plats: Stallbacken Kultur, Landsnoravägen 42.
  • Frågor och bokning: stallbackenkultur@sollentuna.se.
  • Kostnad: 400 kr

Frågor: skaparverkstan@sollentuna.se

Boka in ett gruppbesök i Skaparverkstan

Kulturskolan i skolan

Sollentuna kulturskola arbetar på uppdrag inom musik, dans, drama samt bild. Allt enligt skolans önskemål. Undervisning kan bokas för hela terminer men även enstaka timmar under perioder när det passar skolan. Om skolan har något tema eller projekt som kan förstärka med estetisk verksamhet. 

Läs mer på Kulturskolans webb

Kulturskolan samarbetar gärna med skolor som vill utforma projekt inom ramen för skapande skola.

Sollentuna kulturskola erbjuder regelbundet skolföreställningar med musik, dans och teater. Utbudet skickas direkt till varje skola. Vill du ha informationen direkt till din e-postlåda?

Skicka ett mail till kulturskolan