Till navigation Till innehåll (s)
Bild på kulturskolan

Välkommen med era elever!

Spännande upplevelser för barn och unga i Sollentunas skolor. Kom på skolföreställningar eller besök en kulturhistoriskt miljö som Klasro skolmuseum eller Edsbergs slott.

Biblioteksvisningar och bokprat

Alla förskoleklasser bjuds in till ett första biblioteksbesök för att lära känna sitt bibliotek och ställa frågor till bibliotekarien. Det går också bra att besöka biblioteket utan visning. Alla bibliotek i Sollentuna bjuder också in skolklasser till biblioteksvisning och bokprat. 

Skolklasser kan besöka biblioteken i Rotebro och Edsberg när det är obemannat. Här är Meröppet vilket innebär att man kan öppna biblioteket med sitt lånekort och en särskild pinkod. Det går bra att äta medhavd matsäck på alla bibliotek.

Biblioteken i Sollentuna

Konserter och föreställningar

Sollentuna kulturskola erbjuder regelbundet skolföreställningar med musik, dans och teater. Utbudet skickas direkt till varje skola. Vill du ha informationen direkt till din e-postlåda?

Skicka ett mail till kulturskolan

Gör en utflykt i kulturhistorien!

Besök Edsvik 

Det finns flera skäl till att besöka Edsvik med Stallbacken, Edsbergs slott, Edsbergsparken, utsiktsplatsen och Oxstallet

  • Utsikten med lekplats och gym, här kan man även förlägga utegympan - ta med korv och kol, det finns grill!
  • Slottet öppet för alla mellan 10 och 15 på onsdagar
  • Utställning utomhus om Sollentunas historia på Stallbacken.
  • Konstvisning för skolklasser på Stallbacken

Klasro skolmuseum 

På Klasro skolmuseum får barnen uppleva hur det var att leva förr i tiden, när man fick gå långt för att komma till skolan och hjälpa till med många olika sysslor. Visningen anpassas till elevernas ålder och kan även anpassas till aktuellt tema som skolan jobbar med. Här finns utklädningskläder. Adress: Klasrovägen 61. 

Information: klasroskolan@gmail.com Tfn: 070-717 42 51 

Skolvisningar av Klasro skolmuseum

Kulturskolans pedagoger

Sollentuna kulturskola arbetar på uppdrag inom musik, dans, drama samt bild. Allt enligt skolans önskemål. Undervisning kan bokas för hela terminer men även enstaka timmar under perioder när det passar skolan. Om skolan har något tema eller projekt som kan förstärka med estetisk verksamhet. 

Kulturskolan samarbetar gärna med skolor som vill utforma projekt inom ramen för skapande skola.Läs mer om Kultur i skolan