Till navigation Till innehåll (s)

Gymnastik och rörelse för dig som senior

Det finns stora möjligheter att vara fysisk aktiv som senior i Sollentuna. På våra Träffpunkter tränar vi på olika sätt varje vecka. Här finns också flera föreningar som erbjuder dig rörelse och gymnastik.

Gymnastik och rörelse på Träffpunkterna

På våra Träffpunkter har vi bland annat gympa, quigong, gå-fotboll, sittgympa och balansträning. Gymnastiken här är gratis. Träffpunkterna program hittar du här:

Träffpunkterna

Våra hälsopedagoger

Kommunens hälsopedagoger vägleder dig som senior till hälsofrämjande aktiviteter med social gemenskap. Vi erbjuder även dig som senior ett hembesök. Hembesöket erbjuds aktivt till olika målgrupper, t ex till dig som är 85 år. Är du yngre eller äldre senior och önskar ett hembesök är du välkommen att själv kontakta oss. 

Jag vill veta mer om kommunens hälsopedagoger

Boule inomhus

Vår boulehall ligger inne i Stinsens köpcentrum. Den har tillkommit på initiativ från pensionärsföreningar som tillsammans bildar Boulealliansen. Här finns fem banor. Du kan välja att hyra enstaka banor eller hela hallen. Öppettider och priser:

  • Måndag - torsdag 8 - 21.30.
  • Fredag - söndag 9 - 20.30.
  • En bana: 100 kr per timme.
  • Hela hallen: 500 kr per timme.
  • Hyra av klot: 25 kr.

Du bokar tider genom Friskis & Svettis i Stinsen:

  • Tfn: 08 - 35 01 02.
  • E-post: info@sollentuna.friskissvettis.se

Boule utomhus

  • Tegelhagens grönområde. Drivs av Helenelunds IK. Tfn 08-35 47 77.
  • Edsbergs sportfält. Drivs av Edsbergs IF. Tfn 08-96 63 40.

Hälsoprojektet 2024

Nu är vårens hälsoprojekt i gång. En grupp seniorer får nu träna under ledning av studenter från GIH. Projektet är en del av vårt förebyggande och hälsofrämjande arbete.

Hälsoprojektet 2024

Hälsans stig

Hjärt- och lungsjukas riksförbund har stakat ut Hälsans stig på många platser i Sverige. Slingan i Sollentuna går längs Edsviken och genom Tureberg. Sträckan är fyra kilometer. Du slipper besvärliga backar.

Längs slingan finns kilometerstolpar så att man kan starta och avsluta var man vill och samtidigt veta hur långt man har gått. Du kan ladda ner appen Naturkartan till din smarta telefon.

Hälsans stig - Naturkartan på webben

Föreningar 

Föreningarna som vi listar här har alla särskilda pass för dig som senior. På deras webbsidor kan du läsa mer om vad de erbjuder och vad det kostar.

Friskis & Svettis

Sollentuna Seniorgymnastik

Sollentuna gammaldansförening

Sollentuna Tennisklubb

Mer läsning för dig