Till navigation Till innehåll (s)
skateboardpark

Sollentuna – en plats för aktiv fritid

I Sollentuna finns det gott om möjligheter till motion, naturupplevelser och roliga aktiviteter för alla. Året runt kan du njuta av natur och motion.

Allt fler studier visar på hur bra vi mår av att vara ute i naturen och röra på oss. Därför vill vi underlätta för dig att ta dig ut. Vi har flera parker och naturområden där du kan vandra, cykla, picknicka eller bara vara.

Våra grönområden ska vara tillgängliga för alla invånare, oavsett förutsättningar. Därför anpassar vi många områden så att du kan ta dig fram även med hjul.

Prova våra uteanläggningar

På vissa platser har vi underlättat för dig att utöva specifika motionsformer genom till exempel markerade leder, utegym eller parker. Vid Edsbergs Sportfältet finns till exempel en naturparkourbana. Den ligger i början av skogen, 10 meter från fotbollsplanen. Det är gratis att använda våra uteanläggningar.

Aktiviteter med föreningar

I Sollentuna finns det många föreningar och klubbar där du kan utöva din favoritsport och träffa likasinnade. Där kan du utöva allt från backhoppning till segling och ridning. 

Sök i vårt föreningsregister

Mer läsning för dig