Till navigation Till innehåll (s)

Boende för dig som är äldre

I Sollentuna har du möjlighet att tryggt och säkert bo kvar i din bostad så länge du önskar. Ibland kan bostaden behöva anpassas för att detta ska fungera. Det finns också möjlighet att ansöka om att flytta till ett annat boende.

Ansök om äldreboende

Så ansöker du om äldreomsorg

Stöd i hemmet

Äldreboenden i Sollentuna

Sollentuna kommun erbjuder särskilda boenden till dig som inte längre kan få behovet av omsorg, trygghet och säkerhet tillgodosett i det egna hemmet. Varje boende har ett eget rum med badrum samt tillgång till matsal och gemensamma utrymmen. Måltider och omvårdnad ingår och personal finns tillgänglig dygnet runt. På flera av våra boenden finns enheter med demensinriktning.   

Jag vill se valbara boenden i Sollentuna

Korttidsboende

Ett korttidsboende är ett tillfälligt boende med omvårdnad. Korttidsvistelsen kan fungera som växelvård, till exempel om någon vårdar en anhörig i det ordinarie boendet och behöver avlösning/avlastning.

Edsbergs äldreboende

Besök webbplatsen för Edsbergs äldreboende

Psykogeriatrisk inriktning

I Sollentuna finns ett boende för äldre med psykogeriatrisk inriktning. Det innebär att boendets inriktning är psykiska problem som är vanliga hos personer som är över 75-80 år, till exempel ångest, depression och demens.

Nytorps äldreboende

Besök webbplatsen för SOLOM Nytorps äldreboende

Parboende i Sollentuna

I Sollentuna kommun finns det möjlighet att ansöka om parboende. Parboende innebär att ni kan fortsätta bo tillsammans även om bara en av er fått beslut om särskilt boende. På boendet betalar ni båda för hyra samt en avgift för mat, omvårdnad och service (det gäller också den av er som flyttar med, även om du inte är i behov av omvårdnad).

Trygghetsboende/seniorboende

Den kommunala hyresvärden Sollentunahem har seniorhus och trygghetsboende för dig som är över 60 år. Det är hyreslägenheter som inte är biståndsbedömda och det är Sollentunahem som har hand om kön. Kontakta dem för mer information, anmälan och kontaktuppgifter.

Det finns även seniorbostäder som du kan söka via mäklare eller bostadsbolag.

Besök webbplatsen för Sollentunahems seniorlägenheter

Karta över boenden

Hälso- och sjukvård i omsorgsboende

Hälso- och sjukvård i omsorgsboende

Mer läsning för dig