Till navigation Till innehåll (s)
Sollentuna centrum med natthimmel

Starta och driva företag

Många företag väljer att etablera sig Sollentuna, som lockar med sitt perfekta läge med närheten till Arlanda och Stockholm city. Kommunen växer ständigt och har en köpstark befolkning på över 70 000 personer.

Ny e-tjänst för serveringstillstånd – vi söker testpiloter

Vi jobbar hela tiden med att förenkla för dig som driver företag i kommunen. Många gånger då en företagare är i kontakt med oss handlar det om tillstånd, tillsyn och kontroll. Det kan vara inom bygglov, miljötillsyn och livsmedelskontroll. Ett annat område är serveringstillstånd. 

Just nu pågår ett arbete med att förenkla processen för just serveringstillstånd. En del av arbetet handlar om att ta fram en ny e-tjänst. Vi har nu kommit så långt att vi skulle vilja ha synpunkter från dig som företagare. Du behöver inte vara i restaurangbranschen för att kunna delta, men det är bra om du har haft någon form av kontakt med kommunen gällande tillstånd, tillsyn och kontroll. 

Vill du vara med och testa e-tjänsten vid ett tillfälle som passar dig under januari månad?

Hör av till vår näringslivschef Fredrik Lind, så hittar ni tillsammans ett lämpligt upplägg. Tidsåtgången beräknas till cirka en timme. Tack på förhand!

Kontakt

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du veta mer om våra aktiviteter och annat som är aktuellt inom näringslivsarbetet i Sollentuna? Då rekommenderar vi dig att prenumerera på vårt nyhetsbrev Näringslivsnytt! Här får du tips på sådant som kan vara intressant för dig som företagare, relevant information om politiska beslut, möjlighet att anmäla dig till vårt diskussionsforum Arena Näringsliv, samt intervjuer med olika företag i Sollentuna, med mera. 

Anmäl dig till nyhetsbrevet genom att fylla i din e-post i formuläret via pop-up fönstret längst ner på sidan.

Om formuläret inte kommer upp kan du fylla i din e-post här.

Vi besöker dig och ditt företag

Vill du och ditt företag prata med oss under ett företagsbesök, kontakta vår näringslivschef.

Kontakt

Företag i Sollentuna

I vårt näringslivsregister kan du hitta alla registrerade företag. Här kan du söka bland aktiva företag och organisationer inom vår kommun.

Register över företag i Sollentuna

Sollentuna har ett av landets bästa företagsklimat!