Till navigation Till innehåll (s)

Vi delar ut pris till Årets företagare och nyföretagare

Sollentuna kommun delar ut pris tillsammans med Företagarna Sollentuna och Nyföretagarcentrum i Sollentuna. Årets företagare 2023 är SWELIFT. Årets nyföretagare 2022 är Malin King, grundare av företaget Sovande barn.

Årets företagare 2023

SWELIFT

Företagarna Sollentunas motivering

På femton år har årets företagare sett det mesta från en upphöjd position. De trehundra ”maskinerna” har verkligen lyft deras kunder till nya nivåer. Vilket i sin tur har bidragit till att Årets Företagare SWELIFT har stått stadigt på en stadig grund.

Ambitionen är att ständigt förnya och bibehålla den höga kvalitén på maskinparken då kvalitet ska löna sig, maskiner som inte får den service och underhåll som krävs skapar kostsamma stillestånd. För att skapa en hållbar verksamhet finns det även ett stort intresse av att använda speciellt utvalda produkter och ha en modern maskinpark som ger så lite miljöpåverkan som är möjlig.

Att alltid finnas tillgänglig är betydande för SWELIFTs verksamhet. Arbete med liftar utförs dygnet runt, årets alla dagar, därav måste även SWELIFT finnas tillgänglig för teknisk support och leveranser av liftar vid oförutsedda händelser. Vår jour är öppen dygnet runt, alla dagar.

 

Årets nyföretagare 2022

Sovande barn: Malin King, grundare

Nyföretagarcentrums motivering

Malin King tilldelas utmärkelsen ”Årets Nyföretagare 2022” för sina utpräglade entreprenörsegenskaper, sin målmedvetenhet och sitt starka affärsdriv.

Under varumärket ”Sovande Barn” erbjuder företaget tjänster där barn i åldern 0–6 år får hjälp till bättre sömn genom sömncoaching riktad till deras föräldrar. Redan under första året har bolaget omsatt över 1 miljon kr och på Instagram har kontot fler än 5 300 följare.

 

Årets företagare 2021

Lindas & Elinas Bageri och konditori: Jems Thaqi, Urim Thaqi och Eleonora Thaqi.

Företagarna Sollentunas motivering

"Familjeföretaget tog över Figges konditori i Edsbergs Centrum 2018. Startade själva som företagare i princip från noll – och så inträffade pandemin. Sagt och gjort. Man inredde delar av butiken till konditori – armlängds avstånd mellan små bord/två stolar vid varje. Slog upp dörrarna och fick massor av besökare. Helt plötsligt blev det ett socialt centrum för både yngre/skolungdomar och äldre/pensionärer m.fl., vilket inte hade funnits tidigare. Det blev en viktig mötes­plats. I princip öppet jämt det vill säga från 06.00 – 18:00 på vardagar och 06:00 – 16:00 på lördag och söndag. Man bakar tårtor, bakverk och matbröd, man har också smörgåstårtor, smörgåsar och luncher. Allt kan inmundigas vid småborden tillsammans med lämplig dryck, kaffe, the eller läsk. Man kan beställa hemleverans, vilket också fungerar perfekt. Uteserveringen som också startades i somras, blev en succé i coronatider – nästan tillgänglig året runt och dygnet om.

Familjeföretaget har blivit en viktig företeelse i Edsberg, som i många sammanhang har klassats om ett ”utsatt” område i Sollentuna. Betydelsen av att en invandrad familj lyckas ”fånga upp” invånarna i Edsberg och att bli områdets sociala träffpunkt kan inte nog uppskattas. Att de dessutom har fantastiskt goda bakverk och toppen gott bröd – och oerhört trevliga, gör det enkelt att föreslå dem som vinnare av priset Årets företagare i Sollentuna."