Till navigation Till innehåll (s)

Mötesplats på Sollentuna bibliotek

På Sollentuna bibliotek finns böcker på fler än 20 språk. Vi har aktiviteter för dig som är ny i Sverige. Om du saknar svensk ID-handling kan du få ett tillfälligt bibliotekskort.

På Sollentuna bibliotek finns information om föreningar och organisationer, böcker, tidningar, lexikon och språkkurser på olika språk. Här finns även lättlästa böcker på svenska och en dator där du kan läsa utländska tidningar på internet.

Språkträning

På alla bibliotek i Sollentuna finns aktiviteter för dig som är ny i Sverige. Flera dagar i veckan kan du komma på språkcafé. Och vi erbjuder även läxhjälp. Flera frivilligorganisationer deltar i arbetet, bland andra Röda korset och IM Individuell Människohjälp.

Jag vill se bibliotekens aktiviteter

Böcker och tidningar

På Sollentuna bibliotek finns böcker på mer än 20 olika språk. På Arena Rotebro och Arena Edsberg finns böcker på svenska och engelska. Alla biblioteken har språkkurser, svensk grammatik på olika språk, lexikon och lättlästa böcker för dig som vill lära dig svenska.

Du kan också läsa och lyssna på e-böcker på lätt svenska direkt i din dator eller telefon.

På Sollentuna bibliotek finns tidningar och tidskrifter på många språk. Vi har även en databas för dagstidningar, Library Press Display, där du kan läsa utländska tidningar på internet. Denna databas kan endast nås från Sollentuna bibliotek.

I tidningen "8 sidor" kan du läsa och lyssna på nyheter på lätt svenska. Tidningen finns på Sollentuna bibliotek och på nätet.

Bibliotekets service för nyanlända

 

Mer läsning för dig