Till navigation Till innehåll (s)

Ture Träfflokal 

På Ture träfflokal kan du som har en psykisk funktionsnedsättning träffa andra människor och bryta din ensamhet. Välkommen att delta på aktiviteter och följa med på utflykter.

Med anledning av Coronaviruset

Ture öppnar igen måndagen den 28 september. Klubb Ture är fortsatt pausad. 

Öppettider är måndag, tisdag och fredag kl.11:00-14:00.  Vi kommer att ta emot ett begränsat antal gäster per dag, 10 st i lokalen.

Anmälan gör du per telefon eller direkt till Tures personal dagen innan eller samma morgon/förmiddag du tänker komma på 08-579 213 67.

Lagad lunch kommer inte att serveras, däremot kommer du att kunna köpa färdiga matlådor som du kan äta på plats. Vi kommer även att fortsätta att sälja matlådor som tidigare alla dagar i veckan.

Vi fortsätter med våra uteaktiviteter som tidigare och även våra promenader se veckoschemat.

Veckoschema

 • Måndag promenad kl.10.15 och fotopromenad kl 14.00.
 • Tisdag promenad kl.10.15 och fotopromenad kl 14.00.
 • Onsdag promenad kl.10.15 och utflykt i närområdet (efter gästernas önskemål).
 • Torsdag träff i Vita Villans trädgård.
 • Fredag promenad kl.10.15 och fredagsfika i Malmparken.

Eftermiddagsaktiviteterna onsdag till fredag startar som tidigare från Ture träfflokal kl.13.00. Något att äta vid utflykterna kan man beställa dagen innan senast kl.10.00. Smörgås och frukt till onsdagsutflykten (20 kr) och sallad med bröd till träffen i Vita Villans trädgård (35 kr).

Det är viktigt att hålla avstånd och tvätta händerna ofta så att det blir så säkert som möjligt för alla.

Vid dåligt väder kan aktiviteterna ställas in. Ovanstående information kan också ändras över tid.

Välkomna!

Om Ture

Ture träfflokal är en alkohol- och drogfri öppen verksamhet där du som är över 18 år kan träffa andra och umgås. Du behöver inget biståndsbeslut för att komma till oss. Hit kan du komma för att umgås, känna gemenskap, dricka kaffe eller äta mat till självkostnadspris. Maten gör vi i ordning tillsammans.

Öppettider (när Ture är öppet)

Måndagar kl. 09.00 - 16.00, Klubb Ture kl.13.30,  veckoplanering kl 14.00.
Tisdagar kl. 09.00 - 16.00, gruppverksamhet 13.00
Onsdagar kl. 09.00 - 16.00, gruppverksamhet 13.00
Torsdagar kl. 11.00 - 16.00, gruppverksamhet 13.00
Fredagar kl. 09.00 - 14.00, fredagsfika 13.00, gruppverksamhet 13.15

Aktiviteter

 • Vi äter gemensam lunch alla dagar kl. 12.00. Micro finns att låna. Du kan också köpa lagad lunch för 35 kronor måndag till torsdag. Maten gör vi i ordning tillsammans (anmälan görs på plats på förmiddagen). På fredagar kl. 12 säljer vi matlådor från veckan som gått.
 • Vi planerar vad vi ska göra tillsammans. Det kan till exempel vara utflykter, vilka som ska laga mat, vilken film vi ska se. Du är självklart välkommen att komma med förslag på aktiviteter.
 • Vi har några gruppverksamheter som är återkommande: fredagsfika, friskvård, pysselgrupp, filmgrupp, aktivitetsgrupp och Klubb Ture (brukarförening - se information längre ner). Vi erbjuder tillgång till datorer och stöd att använda dem samt möjlighet att låna telefon. Ture träfflokal har fyra handledare som har olika utbildning inom social omsorg.

I en studie som genomfördes av studenter från Socialhögskolan på Ture träfflokal 2017 intervjuades besökare och personal för att förstå hur verksamheten påverkar besökarnas vardag. Resultatet av studien visar att Ture träfflokal har stor betydelse på olika sätt för många av besökarna. Framförallt gemenskapen och den sociala samvaron som finns, och personalens roll i att hjälpa till att uppnå det, uppmärksammas. 

Klubb Ture

 • Klubb Ture är gästernas egen förening som träffas i träfflokalen på helgerna.
 • Klubb Tures syfte är enligt stadgarna att främja en gemensam trivsam fritid för medlemmarna.
 • Klubb Ture har uppföljnings- och planeringsmöte varje måndag. Då går vi genom föregående helg och planerar nästa helg.

Hitta hit

Ture träfflokal hittar du på 
Oppegårdsstråket 10
191 61 Sollentuna

Telefon: 08- 579 213 67

Nu finns vi på Facebook - läs på vår sida om vad som är på gång

 • Lokalföreningar

  Vi samarbetar med olika lokalföreningar i Sollentuna som Värmekällan RSMH, Musketörerna, LifeRing självhjälpsgrupp, Attention, Inflytanderådet och KUL-team. Många av dem anordnar olika aktiviteter.

 • Friskvård

  Socialpsykiatrin i Sollentuna kommun kan erbjuda klienter gratis friskvårdsaktiviteter tre eftermiddagar i veckan. Aktiviteterna erbjuds till dig som är mellan 18-65 år, bor i Sollentuna och har beviljade insatser från socialpsykiatrin...