Till navigation Till innehåll (s)

Ture Träfflokal

På Ture träfflokal kan du som har en psykisk funktionsnedsättning träffa andra människor och bryta din ensamhet. Välkommen att delta på aktiviteter och följa med på utflykter.

Öppettider 

Måndagar kl. 10.00 - 15.00
Tisdagar kl. 10.00 - 15.00 
Onsdagar kl. 10.00 - 15.00 
Torsdagar kl. 11.00 - 15.00
Fredagar  kl. 10.00 - 14.00

Lunch serveras kl. 12.00

OBS! Om du har feber, snuva, hosta, ont i halsen, ont i kroppen eller har andra luftvägsbesvär ska du enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer stanna hemma tills du varit symptomfri i 2 dagar.

Kontakta oss

Välkommen att ringa till oss om du har frågor eller funderingar!

 • Monica: 073-915 13 57
 • Päivi: 073-915 16 30                            
 • Kari: 073-915 25 16

Om Ture

Ture träfflokal är en alkohol- och drogfri öppen verksamhet där du som är över 18 år kan träffa andra och umgås. Du behöver inget biståndsbeslut för att komma till oss. Hit kan du komma för att umgås, känna gemenskap, dricka kaffe eller äta mat till självkostnadspris. Maten gör vi i ordning tillsammans.

Aktiviteter

 • Vår ambition är laga lunch mån-tors kl. 12.00. Du kan också köpa lagad lunch/matlåda för 40 kronor måndag till torsdag. Maten gör vi i ordning tillsammans (anmälan görs på plats på förmiddagen). På fredagar kl. 12 säljer vi matlådor från veckan som gått. Matkort finns att köpa och kostar 400 kr för 11 luncher, kaffekort för 100 kr ger 25 koppar kaffe.
 • Vi planerar vad vi ska göra tillsammans på onsdagar. Det kan till exempel handla om vilka som ska laga mat, vilken film vi ska se. Du är självklart välkommen att komma med förslag på aktiviteter.
 • Vi har några gruppverksamheter som är återkommande: fredagsfika, foto promenad, filmgrupp och spelgrupp. Vi erbjuder tillgång till datorer och stöd att använda dem. Ture träfflokal har tre handledare som har olika utbildning inom social omsorg.

Klubb Ture

 • Klubb Ture är gästernas egen förening som träffas i träfflokalen på helgerna.
 • Klubb Tures syfte är enligt stadgarna att främja en gemensam trivsam fritid för medlemmarna.
 • Klubb Ture har uppföljnings- och planeringsmöte varje måndag. Då går vi genom föregående helg och planerar nästa helg.

Hitta hit

Ture träfflokal hittar du på 
Oppegårdsstråket 10
191 61 Sollentuna

Nu finns vi på Facebook - läs på vår sida om vad som är på gång

 • Lokalföreningar

  Vi samarbetar med olika lokalföreningar i Sollentuna som Värmekällan RSMH, Musketörerna, LifeRing självhjälpsgrupp, Attention, Inflytanderådet och KUL-team. Många av dem anordnar olika aktiviteter.

 • Friskvård

  Socialpsykiatrin i Sollentuna kommun kan erbjuda klienter olika kostnadsfria friskvårdsaktiviteter tre eftermiddagar i veckan. Friskvården erbjuds i mån av plats till dig som är mellan 18-65 år, har beviljade insatser från vuxenenheten...