Till navigation Till innehåll (s)

Ture Träfflokal

På Ture träfflokal kan du som har en psykisk funktionsnedsättning träffa andra människor och bryta din ensamhet. Välkommen att delta på aktiviteter eller umgås hos oss.

Öppettider 

Måndagar kl. 08.30 - 16.00
Tisdagar kl. 08.30 - 16.00 
Onsdagar kl. 08.30 - 16.00 
Torsdagar kl. 11.00 - 16.00
Fredagar  kl. 08.30 - 15.00

OBS! Om du har feber, snuva, hosta, ont i halsen, ont i kroppen eller har andra luftvägsbesvär ska du enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer stanna hemma tills du varit symptomfri i 2 dagar.

Kontakta oss

Välkommen att ringa till oss om du har frågor eller funderingar!

 • Monica: 073-915 13 57
 • Päivi: 073-915 16 30                            
 • Kari: 073-915 25 16
 • Helené: 08-579 225 64

Du kan följa vår verksamhet på instagram: turetrafflokal

Om Ture

Ture träfflokal är en alkohol- och drogfri öppen verksamhet där du som är över 18 år kan träffa andra och umgås. Du behöver inget biståndsbeslut för att komma till oss. Hit kan du komma för att umgås, känna gemenskap, dricka kaffe eller äta mat till självkostnadspris. Maten gör vi i ordning tillsammans.

Aktiviteter

 • Måndag- onsdag samt fredag lagar vi lunch som serveras 12.00. På torsdagar serveras matlådor. För att köpa lunch krävs att en anmälan görs på plats under förmiddagen eller att du ringer någon av oss som jobbar i lokalen.
 • Vi träffas en dag per månad och planerar vad vi ska göra tillsammans i träfflokalen. Det kan till exempel handla om vilka som ska laga mat, vilken film vi ska se eller vilka aktiviteter vi ska ha under månaden. Vi önskar att du som gäst kommer med förslag på aktiviteter.
 • Vi har aktiviteter utifrån intressen och önskemål såsom: fredagsfika, fotopromenad, quiz, karaoke, film och olika sorters spel. Vi erbjuder tillgång till dator och stöd att använda dem. Du som gäst är välkommen att hålla i en gruppverksamhet om du önskar. Ture träfflokal har tre handledare som har olika utbildning inom social omsorg.
 • Vi erbjuder även uteaktiviteter i Malmparken som exempelvis boule, pingis och om vädret tillåter grillning.
 • En gång per månad bjuder vi in en professionell person som kommer till Ture träfflokal för att prata utifrån olika teman som är aktuella för våra gäster, för mer information se instagram: turetrafflokal

Hitta hit

Ture träfflokal hittar du på 
Oppegårdsstråket 10
191 61 Sollentuna

 • Lokalföreningar

  Vi samarbetar med olika lokalföreningar i Sollentuna som Värmekällan RSMH, Musketörerna, LifeRing självhjälpsgrupp, Attention, Inflytanderådet och KUL-team. Många av dem anordnar olika aktiviteter.

 • Friskvård

  Socialpsykiatrin i Sollentuna kommun kan erbjuda klienter olika kostnadsfria friskvårdsaktiviteter fem eftermiddagar i veckan. Friskvården erbjuds i mån av plats till dig som är mellan 18-65 år, har beviljade insatser från vuxenavdelningens...

Mer läsning för dig