Till navigation Till innehåll (s)

Säkra videomöten

Du som är invånare i Sollentuna kommun kan delta i digitala möten med känslig information tillsammans med kommunens medarbetare via tjänsten säkra videomöten. Mötet kan hållas på ett säkert och lagenligt sätt.

Du kan delta i mötet från din dator, läsplatta eller din mobila enhet. Tjänsten kan öppnas direkt i din webbläsare (Chrome eller Safari). Du öppnar den genom att följa den länk du får av din handläggare eller kontaktperson. Om du använder en mobil enhet behöver du installera appen ”Digitalt möte” från din app-store.

Till en början kommer det vara möjligt att hålla säkra videomöten med utbildningskontorets och vård- och omsorgskontorets verksamheter.

E-legitimation

För att kunna delta i ett säkert digitalt möte behöver du en e-postadress och en e-legitimation (BankID, Mobilt BankID eller Freja eID). Har du inte en e-legitimation finns det olika sätt att få en. På elegetimation.se hos myndigheten DIGG (Myndigheten för digital förvaltning) kan du läsa mer om hur man får en e-legitimation, hur den fungerar och hur säker den är.

elegetimation.se

Kontakt

Som deltagare i ett säkert videomöte ska du ha fått information av din kontakt på kommunen. Om du är osäker på om din inbjudan verkligen är skickat av Sollentuna kommun kan du kontrollera detta genom att kontakta din kontaktperson eller handläggare i kommunen.

Om du inte vet hur du kan nå rätt person kan kontaktcenter hjälpa dig.

Mer läsning för dig