Till navigation Till innehåll (s)

Tegelhagens förskola i Helenelund

Förskolan har nya, ljusa och fina lokaler. Här är det nära till naturen och Edsvikens vatten. Vi har en uteprofil och mycket av undervisning och lek sker utomhus.

Tegelhagens förskola

Adress
Skogstorpsvägen 370

Kontakt

Kontakt med avdelningarna

  • Ekorren 073-915 22 18.
  • Igelkotten 073-765 35 12.
  • Haren 073-765 35 13.
  • Nyckelpigan 073-765 35 15.
  • Humlan 073-765 35 16.

Om Tegelhagens förskola

  • Kommunal förskola.
  • Plats för 104 barn fördelade på fem avdelningar.

Några gånger om året arbetar vi med äventyrspedagogik. Det innebär att barnen får spännande uppgifter att lösa tillsammans i skogen. Äventyren stödjer samarbete, fantasi och kreativitet och är roliga och lärorika.

Vi lägger stor vikt vid att barnen ska vara delaktiga och ha inflytande. Lärandet ska vara lustfyllt och skapa mening för barnen. Varje barn ska känna trygghet och uppleva sig som en tillgång i gruppen. Att barnen är trygga i förskolan är en förutsättning för lärande och något som vi värdesätter.

Hos oss undersöker, utforskar och lär sig barn och pedagoger tillsammans. Vi arbetar med projekt som utgår från barnens intressen. Digital teknik är ett naturligt inslag som ett komplement till andra lärande material.

I mitten av förskolan finns ett gemensamt torg, Navet, där barnen kan mötas över avdelningarna i olika aktiviteter. Där finns ateljé, en bygg- och konstruktionshörna, ljusbord, digital teknik och annat spännande material för lek och utforskande.

På förskolan finns idag drygt 100 barn fördelat på fem avdelningar.

Maten lagas av Compass Group i Tegelhagsskolan och levereras till förskolan.

Barn ska få vara i en giftfri miljö. Vi följer kommunens riktlinjer för en Giftfri förskola.

Ansök om plats i förskola

Mer läsning för dig