Till navigation Till innehåll (s)

 Energi- och klimatrådgivning

Det finns mycket du kan göra för att minska din energianvändning och miljöpåverkan samtidigt som du sparar pengar.

Sollentuna kommun ingår i ett regionalt samarbete där du kan få kostnadsfri och opartisk energi- och klimatrådgivning. Rådgivningen riktar sig till privatpersoner, organisationer och företag.

Du kan exempelvis få råd om att:

  • Minska energianvändningen,
  • Sänka dina energikostnader,
  • Ändra uppvärmning- och ventilationssystem,
  • Installation av solceller eller laddplatser,
  • Minska din klimatpåverkan,
  • Förbättra fönster, isolering och belysning,
  • Befintliga bidrag och stöd.

Du hittar alla råd och fakta på Energi- och klimatrådgivningens webbplats. Där hittar du också checklistor, faktablad, goda exempel, broschyrer, filmer, länkar med mera.

Gå med i vårt BRF-nätverk

I vårt BRF-nätverk samlar vi bostadsrättsföreningar som vill öka kunskapen om sina fastigheter. Det är också ett tillfälle att inspirera varandra till lönsamma investeringar för att sänka sin energianvändning. Med nätverket vill vi möjliggöra ett kunskaps- och erfarenhetsutbyte mellan er bostadsrättsföreningar. Kanske finns någon förening som redan har gjort den åtgärd ni funderar på, eller någon som planerar precis samma sak?

Avsikten med nätverket är att ni ska lära av varandra och ha möjlighet att ställa frågor till experter. Inom nätverket anordnar vi regelbundna träffar med olika teman kopplat till energi och energieffektivisering.

Anmäl dig till BRF-nätverket

Kontakta Energi- och klimatrådgivningen

Du som bor i hus och vill få hjälp att spara energi kan boka in ett digitalt videomöte för rådgivning. Mejla oss för att boka tid.

Rådgivningsbesök till bostadsrättföreningar

Vi erbjuder bostadsrättsföreningar kostnadsfria energirådgivningsbesök. Vid besöket träffar ni en energirådgivare för en timmes kostnadsfri och opartisk rådgivning kring hur ni kan minska fastighetens energianvändning och kostnader. Om ni redan jobbar aktivt med energieffektivisering och har frågor om hur ni ska gå vidare kan vi istället hjälpa till med annat, exempelvis offertgranskningar eller möjligtvis goda exempel. Mejla oss för att boka tid.

Energi- och klimatrådgivningen

Energi- och klimatrådgivning

Husguiden – för dig som vill energieffektivisera ditt hus

Energiguiden – För hållbar renovering

Mer läsning för dig