Till navigation Till innehåll (s)
Bild från kommunens cykelkarta som visar cykelbanor i centrala Sollentuna.

Sollentunas cykelkarta

Här hittar du vår cykelkarta som visar alla cykelbanor i kommunen. En nyhet är att du kan följa din resa via GPS i appen Avenza maps. Du kan även se hur du kan cykla till populära resmål i Sollentuna.

Här hittar du cykelkartor

Cykelkarta Sollentuna kommun

Regionala cykelstråk för Stockholm län

Nuvarande karta är från 2019 och den hanterar inte tillfälliga ombyggnader som påverkar sträckningen. Nästa version av cykelkarta beräknas att publiceras i slutet av 2024.

Följ din resa via GPS (för Iphone och Android)

Du kan följa din resa via GPS i appen Avenza Maps. Så här installerar du kartan i appen:

  1. Ladda ner appen Avenza Maps.
  2. Skapa personligt konto i appen.
  3. Aktivera kontot via det mejl som skickas till dig
  4. Gå in i appen och klicka på fliken ”Butik”–  eller "Affär", beroende på om du har Iphone eller Android. Flikarna med olika funktioner syns längst ner på skärmen. Där kan du söka på kartan efter Sollentuna cykelkarta. Du kan välja att få sökresultaten i en lista eller karta. Välj lista, det är enklare.
  5. Tryck på ”gratis” och ”installera nu” och kartan laddas ned.
  6. Kartan hittar du under ”Mina kartor”
  7. Nu kan du öppna kartan genom att trycka på Sollentuna cykelkarta.

Du kan även lägga till egna platser eller dela med dig av din rutt till andra! Mer information hittar du i filen "Instruktioner Avenza Maps" på denna sida.

Cykla till populära resmål i Sollentuna

I Sollentuna finns många platser som är värda ett besök, och de flesta av dessa går det utmärkt att cykla till! Varför inte ta med familjen på en mysig cykelutflykt för att testa en ny lekpark? För att göra det lättare för dig som vill cykla till något av våra populära resmål har vi gjort ett tillägg till vår cykelkarta i appen Avenza Maps. Du laddar enkelt ner detta tillägg som en fil till din mobila enhet. Filen som heter Lekplatser och utomhusaktiviteter, Sollentuna kommun hösten 2020.kml   innehåller ett kartlager som visar olika lekplatser, badplatser, utegym och naturreservat.  Kartlagret lägger sig sedan direkt i din Avenza Maps så att du enkelt kan se vilka utomhusaktiviteter som ligger i ditt närområde och hur du tar dig dit med cykel. Du kan ladda ned filen på denna sida! Här hittar du även instruktioner för hur du använder Avenza Maps.

Välj cykeln kortare sträckor

Förutsättningar att cykla i Sollentuna är goda. Majoriteten av kommunens invånare bor inom en till två kilometer från närmaste pendeltågsstation och centrumområde. Det är ett avstånd där cykeln ofta är snabbare än bilen. För att uppmuntra fler personer att cykla i Sollentuna har kommunen tagit fram en cykelkarta. I cykelkartan hittar du de cykelvägar som är bäst för dig.

Mer läsning för dig