Till navigation Till innehåll (s)

Fritidsgårdar i Sollentuna

Fritidsgårdarna finns för dig som vill delta i aktiviteter, använda din kreativitet, och utveckla ditt lärande. Här kan du också träffa andra ungdomar och umgås med dina vänner.

Verksamheten präglas av ansvarstagande, inkludering och delaktighet. Alla är välkomna oavsett könsidentitet, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexualitet, social och ekonomisk tillhörighet. Här ska alla känna sig trygga. 

På gården finns fritidsledare som du kan lita på och som har utbildning eller erfarenhet av att arbeta med barn och unga.

För dig som är 13-17 år

Fritidsgårdarna finns för dig som är 13-17 år. Du får delta i verksamheten från och med årskurs 6 och kan vara medlem under hela åk 2 på gymnasiet.

Det sätts inga krav på när eller hur ofta du besöker gården, men du behöver du ha ett medlemskort. Det kostar 50kr per läsår och gäller på alla fritidsgårdar i Sollentuna.

Drogfritt så klart

Alla våra gårdar är drogfria vilket innebär att varken personal eller ungdomar får bruka tobak, narkotika eller alkohol på fritidsgårdarna och på skolornas områden.

Utöver kommunala fritidsgårdar finns två fristående enheter. Det är V-Café på Vibyskolan och Överby Hästsportklubb som har en fritidsgård på kvällstid.

Vad tycker du?

Vi tar gärna emot dina synpunkter. Du hjälper oss genom att fylla i e-tjänsten om felanmälan och synpunkter.

Tyck till om fritidsgårdarna i Sollentuna