Till navigation Till innehåll (s)
Flicka hoppar från en sten till en annan i skogen

Vandra och promenera i naturen

I våra naturreservat finns leder och stigar där du kan uppleva spännande natur i historiska kulturlandskap. Breda stigar och anpassade grillplatser finns för dig som tar dig fram med hjälp av hjul.

Här finns grillplatser med ved, grillar, bord och bänkar som passar dig som sitter ner. Vi har också byggt nya parkeringsplatser och ett antal torrdass som du kan nå från rullstol och permobil. 

Hitta rätt i naturen

Det finns flera appar som du kan ladda ner till din mobiltelefon som hjälper dig att hitta rätt i naturen. Ett förslag är Naturkartan som vi uppdaterar.

Naturkartan

I alla naturreservat finns grillplatser finns ved. Det är endast tillåtet att elda i våra rastplatser med eldstäder.

Grillplatser i naturreservaten

Virtuella turer i Sollentunas naturreservat

Uppleva naturen från ovan och flyg in och titta närmare på olika besöksmål. Guiderna är skapade med VR-teknik i 360 graders vinkel. Det gör att du kan rotera och utforska varje bild från alla tänkbara vinklar.

Du kan välja att klicka dig runt själv eller luta dig tillbaka och ta del av en tur som visar dig de viktigaste platserna.

Vi har de senaste åren gjort stora insatser för att underlätta för besökare som tar sig fram med hjul. De virtuella turerna ger en möjlighet att i förväg bedöma de olika områdenas lämplighet. Naturen kan också upplevas även för de som inte fysiskt kan besöka platserna. Åtgärderna inom projektet har utförts med statliga LONA - bidrag för lokal naturvård.

Virtuell tur i Östra Järvafältet

Virtuell tur i Rösjöskogen

Virtuell tur i Södra Törnskogen

Virtuell tur i Tegelhagsskogen

LONA logotype

Logotype för Lokala naturvårdssatsningen LONA

Järvafältet

På Järvafältet finns grusvägar, vandringsleder, motionsspår och naturstigar. Här kan du promenera, löpträna, rida eller cykla. Här finns raststugor, toaletter och grillplatser. Välkommen till Östra Järvafältets naturreservat!

Vandra på Järvafältet

Rösjöskogen

I Rösjöskogen finns stigar, motionsspår och vandringsled för dig som vill komma ut och röra på dig. Här kan du uppleva en varierad natur som du lätt når från omgivande bostadsområden. Välkommen till Rösjöskogens naturreservat!

Vandra i Rösjöskogen

Tegelhagsskogen

Vandra genom skogar och öppen mark och utmed Edsvikens strand. Här finns grillplatser med torr ved och en badplats.

Vandra i Tegelhagsskogen

Törnskogen

Törnskogen är ett omtyckt strövområde. Från bebyggelsen i Vaxmora och Törnskogen finns ett nät av stigar. Välkommen till Södra Törnskogens naturreservat!

Vandra i Törnskogen