Till navigation Till innehåll (s)
När vi blundar. ©Tomas Lacke/ Bildupphovsrätt 2022. Foto: Rebecka Walan

Konst, kultur och sevärdheter

Upplev kulturmiljöer och konst och kultur för barn och unga. Här hoppas vi att du hittar något som passar dig! Området kring Edsbergs slott är Sollentunas kulturella hjärta med Edsbergsparken.

Ta del av konst och kultur i Sollentuna

 • Tråkmånsafton

  Barn- och ungdomskultur

  Sollentuna kommun satsar på ett levande kulturliv för barn och unga. För dig som har barn eller själv är ung finns det många aktiviteter att välja på.

 • Utsiktsplatsen

  Edsvik - Sollentunas kulturella hjärta

  På Edsvik finns Stallbacken Kultur, Edsbergs slott och Edsbergsparken. Här kan du uppleva konst och kulturhistoria, träna i utegymmet och promenera i parken - och mycket mer!

 • Stallbacken kultur

  Upptäck konsten i Sollentuna

  Välkommen till Stallbacken kultur på Edsvik! Här kan du se konst och besöka skaparverkstan. Mer konst finns att se på Överby gård Konstcentrum. Missa inte Sollentuna konstronda då Sollentunas konstnärer öppnar sina ateljéer. Den offentliga...

 • Överby kvarn

  Kulturhistoria, kulturarv

  Hersby hembygdsgård, Klasro skolmuseum, Överby och Landsnora kvarn och såg är kulturarv från bondesamhället. Men fornlämningarna berättar att människor har levt här i mer än 3500 år.

 • Ungdom spelar cello i ett konsertlokal

  Musiklivet i Sollentuna

  Lär dig spela ett instrument, spela i band, skapa musik i studio eller gå med i en musikförening! Här finns körer, orkestrar och folkmusikgrupper.

 • Tvättar händerna efter att ha målat.

  Gå på teater eller spela teater

  Ta med barnen på en familjeföreställning eller ta med barnen på förskolan på en gemensam upplevelse. Du som är ung kan gå en kurs via kulturskolan.

Mer läsning för dig