Till navigation Till innehåll (s)

Välkommen att vara aktiv i Sollentuna

Välkommen till Sollentuna!  Här finns mycket för dig som tycker om sport, kultur och natur. I Sverige är fritiden viktig och många ägnar sig åt sport eller ett intresse när de inte är i skolan eller arbetar.

Sport och motion 

Många barn tränar tillsammans i idrottsföreningar. Här finns 64 föreningar som erbjuder 33 olika sporter. 

Sök idrottsförening

I Sollentuna finns tre små idrottsplatser där du kan spela basket, innebandy och fotboll, när du vill. I Malmparken, Viby och på Helenelunds IP. 

Skateboard

Skateboardparken på Sollentunavallen finns för dig som gillar att skejta! Du måsta ta med dig en bräda att åka på. Att åka är gratis.  

Motionsspår och utegym

Här finns motionsspår och utegym där du kan träna gratis. På Sollentunavallen finns också isbanor på vintern dit du är välkommen att åka vissa tider.

Allmänhetens åkning

Bada i simhallen

Sollentuna simhall har en 25-meters bassäng och en liten barnbassäng. Du måste vara 12 år och simkunnig (200m) för att besöka simhallen själv. Förbered dig gärna inför besöket och läs mer här.  

Viktig information för dig som badar i simhallen (Medley)

Gå med i en förening

Att gå med i en förening med andra som har samma intresse kan vara ett sätt för dig som är ny i landet, att få vänner och lära dig svenska språket. Här finns föreningar för idrott, kultur, musik, religion och invandrarföreningar. I Sverige har alla rätt att gå med i en förening eller starta en.  

Sök förening

Mötesplats på Sollentuna bibliotek

I Sollentuna finns tre bibliotek. På biblioteket finns böcker på fler än 20 språk. Du som är nyanländ och saknar svensk ID-handling kan få ett tillfälligt bibliotekskort.

I Ny i Sverige-rummet finns information, böcker med språkkurser och tidningar på många olika språk och en dator där du kan läsa utländska tidningar på internet.

Här sker språkcaféer och andra aktiviteter med volontärer från bland annat Svenska kyrkan och Röda korset. 

Välkommen till Biblioteken i Sollentuna

Kulturskola för barn och unga

Sollentuna kulturskola erbjuder undervisning för barn och unga mellan 3-21 år inom musik, dans, teater, bild och skrivande. Kurserna kostar 500 – 1 100 kr per termin. Det finns bidrag att få för familjer som har ekonomiskt bistånd. 

Sollentuna kulturskola

Mötesplatser för ungdomar

Flera av kommunens skolor har fritidsgårdar som är öppna på kvällstid. Utöver det finns det stora ungdomshuset Arena Satelliten och Northside på Malmvägen.

Mötesplatser för ungdomar

Gå ut i naturen

I Sverige kan du röra dig fritt i naturen, även på mark som någon annan äger. I Sollentuna finns stora naturområden dit du är välkommen. På Järvafältet finns en gård med kor, hästar, grisar och får som är öppen för besökare. 

Välkommen ut i naturen

Länkar

Information Sveriges webbsida

Mer läsning för dig