Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

AB SOLOM - Daglig verksamhet

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Verksamheter: Autismcenter Häggvik, Brohuset, Frejas bistro, Kung Hans, Kulturverkstan, Mimer, Norrhuset, Norrhuset Arbetsplatsinriktad verksamhet och Sjöängen.

Målgrupp

  • Utvecklingsstörning
  • Begåvningsmässig funktionsnedsättning efter hjärnskada i vuxen ålder
  • Autism
  • Autismliknande tillstånd

Om oss

Vilka är vi?

Sollentuna Dagliga Verksamhet är det kommunala alternativet i Sollentuna. Verksamheten består av ett stort antal enheter med inriktning mot aktivitet eller arbete. Vi har mångårig erfarenhet av daglig verksamhet och våra medarbetare har bred kompetens.

Vad vill vi?

Vår värdegrund är;
Alla människor är olika med lika värde.
Alla har rätt till integritet, självbestämmande och självständighet.
Alla har också rätt att uppleva meningsfullhet.

Så arbetar vi

Hos oss är du huvudperson i ditt eget liv. Vi tar till vara på dina styrkor och utvecklar dina förmågor. Utifrån tydliggörande pedagogik som metod arbetar vi för att öka dina förutsättningar för självständighet och självbestämmande.

Våra dagliga verksamheter

Aktivitetscenter Brohuset

Brohuset erbjuder aktivitet och sinnesstimulering för personer med stort stödbehov. Vi fokuserar på allas rätt att kommunicera.

Aktivitetscenter Brohuset - AB SOLOM

Arbetsplatsinriktad verksamhet, APV

För dig som vill arbeta mer självständigt på ett företag. Vi samarbetar med företag inom olika branscher. Vår arbetskonsulent finns med som stöd. Tillsammans hittar vi en individuell praktik på en arbetsplats. Verksamheten vänder sig i första hand till dig med lindrig utvecklingsstörning samt neuropsykiskt funktionshinder.

APV -  AB SOLOM

Autismcenter Häggvik

För dig som önskar verksamhet där miljön är anpassad efter dina intressen och behov. På Autismcenter Häggvik är kommunikationen i fokus och vi tränar på sociala färdigheter för ökad självständighet Arbetsdagen blir tydlig med hjälp av seriesamtal och sociala berättelser.

Autismcenter Häggvik - AB SOLOM

Sjöängens dagliga verksamhet

Sjöängen är en daglig verksamhet som erbjuder anpassad sysselsättning för dig med behov av tydliggörande i miljö och kommunikation. Vi riktar oss sig till dig som kommunicerar med hjälp av t ex föremål och bilder.

Sjöängens dagliga verksamhet - AB SOLOM

Frejas bistro

För dig som önskar att arbeta på en restaurang eller café. I köket kan du tillsammans med våra kockar tillaga lunch och servera gäster. I caféet tillverkar vi våra egna produkter och serverar kaffe och kaka till våra gäster.

Frejas bistro - AB SOLOM

Kung Hans

På Kung Hans arbetar vi i lugnt tempo med hobbymaterial till vår affär Hobbylagret. Affären är öppen 3 dagar i veckan. Vi förpackar och prismärker varorna och turas om att arbeta i affären. Materialet som säljs kan vi själva också använda för att brodera eller sy. Vi hjälps åt att sköta vår verksamhet. Vi fixar i köket, tvättar och bakar. Det finns datorarbetsplatser om du har datorintresse. Du kan arbeta enskilt eller i grupp och du har nära till stöd.

Kung Hans - AB SOLOM

Kulturverkstan

För dig som vill arbeta konstnärligt och skapande. Vi arbetar med textil, keramik, måleri, digitala medier, foto och har en skrivarbyrå. Vi har utställningar och gör produkter till Frejas Caffär.

Kulturverkstan - AB SOLOM

Mimer

Aktiviteter och social gemenskap för personer med förvärvad hjärnskada utifrån styrkor och intressen. Skapande, datorarbete för minnet, legoarbete och frågesport eller secondhandbutiken Tur och retur.

Mimer - AB SOLOM

Norrhuset

För dig som vill ha ett självständigt och omväxlande arbete som liknar den öppna arbetsmarknaden men som vill vara i en anpassad miljö med närhet till stöd. På Norrhuset kan du välja om du vill arbeta på vaktmästeri, lego och montering eller med service och transport.

Norrhuset - AB SOLOM

Publicerad: 23 april 2019