Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Bygglov och anmälan

Ska du bygga i Sollentuna?

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Många vill bygga, renovera och fixa hemma och det tycker vi är roligt. För att ditt drömprojekt ska bli verklighet har vi tagit fram en guide i nio steg för dig som vill söka bygglov i Sollentuna.

Du bygger samhället

Hur vi bygger och använder marken påverkar miljön och samhällets utveckling. Det som byggs finns kvar under lång tid och kommer påverka många människor. Det du bygger måste vara långsiktigt och anpassas till platsen.

Du har tänkt rätt

I de flesta fall krävs bygglov för att få bygga om eller bygga till. Ett beviljat bygglov är ett kvitto på att ditt projekt är genomtänkt och att de grundläggande kraven uppfylls. För vissa enklare åtgärder behöver du bara göra en anmälan. Oavsett vilket, måste du vänta med att sätta spaden i marken tills du fått ett startbesked från oss.

Vi fixar det tillsammans

Varje bygge är unikt. Det betyder att varje ansökan och beslut också är det. Alla ärenden prövas individuellt och processen tar högst 10 veckor. Se till att handlingarna är tydliga och ansökan komplett så tar ditt ärende inte längre tid än nödvändigt. Följ guiden steg för steg och hör av dig till oss om du kör fast.

Ansök/anmäl i e-tjänsten

Du kan via e-tjänst skicka in ansökan om bygglov, skyltlov, rivningslov, marklov och förhandsbesked. Du kan också skicka in anmälan för åtgärder som kräver anmälan. För att använda e-tjänsten behöver du e-legitimation. Ditt ärende i e-tjänsten sparas i 14 dagar från att du först skapade den. Kom ihåg att klicka på spara om du vill stänga ner e-tjänsten och fortsätta vid ett senare tillfälle.

Om du istället vill söka bygglov eller skicka in anmälan via blankett så kan du göra det. Företag som ska skicka in ansökan eller anmälan hänvisar vi till blankett för bygglov och anmälan.

Till e-tjänsten för bygglov

Till e-tjänsten för anmälan

Blanketter för bygglov och anmälan

 Film om e-tjänsten för bygglovsansökan