Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Ska du bygga i Sollentuna?

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I de flesta fall krävs bygglov för att få bygga om eller bygga till. Ett beviljat bygglov är ett kvitto på att ditt projekt är genomtänkt och att de grundläggande kraven uppfylls.

För vissa enklare åtgärder behöver du bara göra en anmälan. Oavsett vilket, måste du vänta med att sätta spaden i marken tills du fått ett startbesked från oss. 

Alla ärenden prövas individuellt och processen tar högst 10 veckor. Se till att handlingarna är tydliga och ansökan komplett så tar ditt ärende inte längre tid än nödvändigt. 

Du kan via e-tjänst skicka in ansökan om bygglov, skyltlov, rivningslov, marklov och förhandsbesked. Du kan också skicka in anmälan för åtgärder som kräver anmälan. För att använda e-tjänsten behöver du e-legitimation. Ditt ärende i e-tjänsten sparas i 14 dagar från att du först skapade den. Kom ihåg att klicka på spara om du vill stänga ner e-tjänsten och fortsätta vid ett senare tillfälle.

 

Publicerad: 13 februari 2019