Fältteamet
Vårt fältteam består av 5 socialsekreterare som arbetar uppsökande mot barn och unga i åldrarna 10-18 år som befinner sig i riskzon för kriminalitet, missbruk, psykisk ohälsa och andra typer av social problematik. Fältteamet ger också stöd till dig som förälder.
Om Fältteamet
Fältteamet finns för att stödja både ungdomar och föräldrar. Du som är ung kan vända dig till oss om du behöver prata med en vuxen. Du som är förälder kan vända dig till oss om du är orolig för antingen ditt eget barn eller för någon annans barn.
Fältteamets uppdrag
Fältteamet i Sollentuna består av fem socialsekreterare. Vår uppgift är att ge stöd till ungdomar i åldern 10-18 år och deras föräldrar. Vi arbetar för att förebygga kriminalitet, våld, missbruk och andra sociala problem. I det förebyggande arbetet samverkar vi med skolor, polis och andra delar av socialkontoret.
Så här jobbar fältteamet
Fältteamet arbetar förebyggande och uppsökande i offentliga ungdomsmiljöer såsom på fritidsgårdar, i utemiljöer och på skolor. Vi arbetar uppsökande både dag- och kvällstid.
- Vi samarbetar med mobila fritidsledare, socialtjänsten, polisen, skolor, fritidsgårdar och andra viktiga personer i ungdomars närhet.
- Vi förmedlar stöd och kan hänvisa vidare till exempelvis Mini-Maria, Familjecentralen eller Ungdomsmottagningen.
- Fältteamet kan vid behov ha enskilda uppföljande kontakter och samtal med ungdomar – ibland även tillsammans med föräldrar.
- Vi deltar så ofta vi kan i föräldramöten och kan även sammankalla till föräldramöten när det finns oro kring en ungdomsgrupp.
Tystnadsplikt
Relationen till ungdomarna bygger på frivillighet, förtroende och respekt för ungdomens integritet. Därför har vi har tystnadsplikt. Vi bryter endast tystnadsplikten om vi upplever att en ungdom kan fara illa. Vid oro för en ungdom tar vi i första hand kontakt med föräldrarna.
Du som är ung
Du som är ung kan kontakta oss om du vill prata med en vuxen och inte vet vart du ska vända dig. Du kan till exempel ha funderingar eller känna oro för relationer, skolan, alkohol, sex eller din familjesituation. Du kan även kontakta oss om du är orolig för en kompis. Om du behöver mer stöd än vi kan ge hjälper vi dig att få kontakt med rätt person.
Du som är förälder
Du som är förälder kan kontakta oss om du till exempel känner oro för ditt eget, eller någon annans barn. Du kanske vill ha kontakt med andra tonårsföräldrar. Kanske känner du till miljöer där det förekommer alkohol eller droger bland ungdomar i kommunen. Eller om du har andra frågor eller funderingar om situationen för ungdomar i Sollentuna.
Kontakta fältteamet
-
Fältteamet