Till navigation Till innehåll (s)

Bögs Gård är öppen för besökare 

Bögs gård på Järvafältet är öppen för besökare. Ordinarie öppettider är lördagar och söndagar mellan kl 10-16. Grupper kan boka besök på vardagar.

Här finns grisar, getter, kalvar och hästar. I hönshuset bor gårdens höns och tupp, de har en stor hönsgård utanför sitt hus. Vid gården finns också några gamla lantraser som fjällko och roslagsfår. Kaninerna bor i stallet. I hagarna runt gården betar Hereford kor och Highland cattle. För barn finns en shetlandsponny för ponnyridning eller körning med häst och vagn. 

Gratis gruppbesök

För skolklasser

För skolklasser ordnar visningsgården skoldagar där man visar och berättar om hur jordbruket bedrivs med djurhållning, maskiner och åkerbruk. Grupper bokar besök i förväg tfn 070-7953702, säkrast mellan kl. 8.00-9.00. Besöken är avgiftsfria för grupper från Sollentuna. 

För seniorer

Sollentuna kommun erbjuder gratis visningar för seniorer på Bögs gård kl. 13-17. Förutom en möjlighet att på nära håll möta djuren på en bondgård, kan ni också välja att fokusera på hela gårdens verksamhet med åkerbruk, maskiner och bredare frågor kring jordbruk eller att ta en tur med häst- och vagn. I besöket, som beräknas ta cirka två timmar, ingår också en ”Bondgårdsfika”.

Aktuell information på Bögs gårds webbsida