Till navigation Till innehåll (s)

Skidspår och alpin anläggning 

I Sollentuna kan du ha en aktiv vinter. Här finns Väsjöbacken - norra Stockholms största alpina anläggning. Tillgången på preparerade spår är också ofta god.

Väsjöbacken - alpin anläggning

Väsjöbacken

Adress
Frestavägen 86

Väsjöbacken är norra Stockholms största alpina anläggning med fem nedfarter och sju liftar. Här finns en barnbacke och funpark med räcken och halfpipe för trick på snowboard och skidor. 

Väsjöbacken öppnar så snart snökanonerna har kunnat göra ett tillräckligt tjockt snölager. Det behövs tio dygn med 5 minusgrader eller kallare för att färdigställa Väsjöbacken. Den brukar hålla öppet långt in på våren. 

Parkering

Byggnadsarbeten för Väsjöområdet påverkar möjligheten till parkeringen vid backen. Följ ny skyltning. Det ska vara möjligt att släppa av skidåkare nära backen. Parkera bilen får man göra en bit bort, cirka 150 meter. Läs mer om Väsjöprojektet via länken nedan.

Väsjöbackens webbsida

Preparerade skidspår

I Sollentuna anläggs skidspår på två av golfbanorna av både natursnö och konstsnö. Vid goda förhållanden dras också spår bredvid sjöisbanan på Norrviken och i Rösjöspåret Föreningen Spårpatrullen Bisslinge drar skidspår på Bisslinge och Sollentuna golfbana. Spåren på Sollentuna golfbana sköter föreningen på uppdrag av Sollentuna kommun. Rösjöspåren prepareras av Turebergs IF Skidor, på uppdrag av Sollentuna kommun. Naturspåren är gratis att åka i. Konstsnöspåren på Bisslinge är privata och avgiftsbelagda. 

Aktuell spårstatus

Bisslinge konstsnöspår

Opreparerade spår

Milspåret på Järvafältet är ett markerat spår som lämpar sig bra för skidåkning vintertid. Spåret går på opreparerad naturmark genom skogsmark och öppen mark. Partierna i skogen kräver god snötillgång för att blir bra. Milspåret är uppdelat i några olika slingor. Starten är vid Fäboda alternativt Bögs gård. Röd markering är två kilometer (2,8 km vid Bögs gård), gul fem och grön tio kilometer.