Till navigation Till innehåll (s)
Funkisfestivalen

Funkisfestivalen

Årets deltävling genomfördes i mycket liten skala utan publik då pandemin gjorde det svårt med större evenemang. Vinnare i Sollentunas deltävling i Funkisfestivalen 2022 blev Tomas ”Mr Positive” Fogelholm.

I Sollentuna arrangerar vi en deltävling i Funkisfestivalen, en stor musiktävling för personer med funktionsnedsättning. Du som tävlar ska vara över 15 år. Alla kan vara publik!

Årets deltävling genomfördes i mycket liten skala utan publik då pandemin gjorde det svårt med större evenemang. En jury utsåg en vinnare bland 11 tävlande artister. Vinnare i Sollentunas deltävling i Funkisfestivalen 2022 blev Tomas ”Mr Positive” Fogelholm med den egenkomponerade låten ”Hemester istället för semester”. Vi önskar Tomas lycka till i semifinalen senare i april.

Vad är Funkisfestivalen?

Sollentuna kommun är medlem i föreningen Funkisglädje som arrangerar finalen i Funkisfestivalen. Funkisfestivalen är en sångtävling för personer över 15 år med intellektuell eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Syftet med festivalen är att lyfta målgruppen, personer med funktionsnedsättning, och deras rätt att delta i kulturlivet som vem som helst, liksom att skapa ett rikstäckande nätverk mellan olika kommuner som vill arbeta fördomsfritt med målgruppen.