Till navigation Till innehåll (s)

Nyheter

Områden
 • Höstlov på Makerzone

  Prova på robotik, programmering, VR och att skapa med digitala verktyg. Vi har öppet hus för dig som går i skola i Sollentuna.
  -
  Uppleva & göra
 • Amed Bozan och Marianne Sand får kommunens stora kulturpris

  Kalifatskådespelaren Amed Bozan och mångkonstnären Marianne Sand tilldelas Sollentuna kommuns stora kulturpris. Deras prestationer och engagemang inom teater och skådespel är en inspirationskälla för många. Sammanlagt delar Sollentuna kommun i år ut 140 000 kronor i stipendier för prestationer och initiativ inom kultur-, idrott- och fritidsliv.
  Kulturstipendiater
  Uppleva & göra
 • Mer belysning för ökad trygghet i Tureberg

  Nu har mörka och otrygga platser i centrala Tureberg fått ökad belysning. Det handlar bland annat om busstorget, trappan ner mot järnvägen och utanför Arena Satelliten.
  Kommun & Politik
 • Algblomning i Sollentunas vatten

  Just nu finns det algblomningar i Sollentuna, bland annat i Edsviken. Undvik att bada eller låta barn och husdjur komma i kontakt med vattnet om det är grumligare än vanligt. En grönbrun hinna eller fina trådar på ytan är andra varningstecken att se upp med.
  Bygga, bo & miljö
 • Sollentuna – Årets biltvättarkommun 2020

  Sollentuna kommun är bäst i Sverige på att informera och uppmuntra allmänheten till att inte tvätta bilen på gatan. Tack vare innovativa insatser har vi blivit utsedda till Årets biltvättarkommun 2020 av initiativet Hållbar biltvätt ¬ en organisation som arbetar med att upplysa om miljöriskerna med biltvätt hemma.
  Hållbar biltvätt
  Bygga, bo & miljö, Trafik & resor
 • Brunt vatten i södra Sollentuna

  Södra delen av Sollentuna har för närvarande problem med brunt vatten. Det är inte farligt utan endast missfärgat.
  Bygga, bo & miljö
 • Sollentuna kommun ”Årets cykelprestation” 2019

  Sollentuna vinner priset ”Årets cykelprestation” för 2019. Motiveringen är bland annat Sollentunas höga takt med att bygga ut cykelnätet, det ambitiösa vinterunderhållet och de regelbundna uppföljningarna av cykelarbetet.
  Stolta vinnare av Årets cykelprestation
  Trafik & resor