Till navigation Till innehåll (s)

Nyheter

Områden
 • Ungdomar öppnar tv-studio på Arena Satelliten

  På Arena Satelliten öppnar en tv-studio för ungdomar som kommer att sända inslag och reportage från Sollentuna. Studion kommer också att drivas av ungdomar vilka ska producera tv-studions innehåll.
  Arena Satelliten
  Uppleva & göra
 • Sollentunas skolor fördjupar internationaliseringen

  Sollentuna kommun har beviljats ackreditering för Erasmus+ av Universitets- och högskolerådet fram till år 2027. Samarbetet innebär att man strategiskt och långsiktigt kommer att arbeta med utbyten i Europa för att utveckla kompetensen hos personal och elever.
  Förskola & skola
 • Snart klart vilka som bygger vid Väsjö torg

  Nu är det snart helt klart vilka bostadsproducenter som bygger de första cirka 300 bostäderna vid Väsjö torg. Den 8 mars beräknas kommunstyrelsen godkänna köpeavtalen. Det betyder att Bonava, Ikano och Nordr kommer att bygga nya fördelat på fyra kvarter längs den nyanlagda Slalomvägen.
  300 nya bostäder vid Väsjö torg
  Bygga, bo & miljö
 • Gå en diktpromenad i Sollentuna

  Har du inget att göra på sportlovet? Ta med dig telefonen och gå en diktpromenad. På promenaden hittar du QR-koder till animerad poesi, korta filmer, som elever i Sollentuna har skapat.
  Uppleva & göra
 • Stina Wollter föreläser om konst, kropp och motstånd

  Fredag 26 mars släpper Stina Wollter sin föreläsning ”Konst, Kropp och Motstånd” digital i samarbete med Stallbacken kultur. Ta chansen att lyssna på en föreläsning full av berättelser, sanning, smärta och livslust.
  Stina Wollter
  Uppleva & göra
 • Stark bostadstillväxt i Sollentuna

  Sollentuna är en attraktiv bostadsmarknad. Under den senaste femårsperioden har nyproduktionen av bostäder legat på cirka 400 bostäder per år i Sollentuna. De två senaste åren har den siffran stigit till att ligga klart över 500 nya bostäder. Ett resultat som ligger helt i linje med kommunens ambitioner.
  Kvarteret Tårpilen i Tureberg
  Bygga, bo & miljö
 • Besök dina nära och kära med omsorg

  Majoriteten av de äldre på särskilda boenden i Sollentuna har nu vaccinerats för covid-19 och anhöriga kan besöka sina närstående igen. Folkhälsomyndighetens rekommendationer gäller fortsatt och besökare behöver följa de riktlinjer som boendena tagit fram för anpassade besök.
  Omsorg & Stöd