Till navigation Till innehåll (s)

Nyheter

Områden
 • Årets stipendiater hyllades på Edsbergs slott

  Under lördagen hyllades årets stipendiater för sina prestationer inom kultur och fritid med en stämningsfull ceremoni på Edsbergs slott. Sammanlagt delas 125 000 kronor ut i stipendier för prestationer och initiativ inom kultur-, idrotts- och fritidsliv.
  Alla stipendiater 2022
  Uppleva & göra
 • Höghöjdsbana byggs vid Edsbergs sportfält

  Testa din förmåga på lite högre höjder. Det blir möjligt 2023 när Sollentuna får sin första höghöjdsbana. Det blev klart när Sollentunas kommunstyrelse godkände ett arrendeavtal med det företag som ska bygga och driva banan intill Edsbergs sportfält
  Höghöjdsbana
  Kommun & Politik, Uppleva & göra , Jobb & företagande
 • Uppdrag kring försäljning av SH:s fastigheter omformuleras

  Majoriteten i Sollentuna kommun tar beslut om att omformulera tidigare beslut att sälja delar av Sollentunahems fastighetsbestånd och uppdraget att bygga nya hyresrätter. Det innebär att den försäljning som rör fastigheter i Edsberg pausas och att siffermålet för nyproduktion av hyresrätter producerade av Sollentunahem tas bort.
  Kommun & Politik
 • Nu flyttar vi tillbaka till Turebergshuset

  Renoveringen av Turebergshuset går mot sitt slut och den 9 januari återvänder de flesta av kommunens verksamheter till Turebergs torg 1. Då slår också biblioteket upp portarna till de nya lokalerna. Några av kommunens bolag flyttar in under årets första månader.
  Visionsskiss av tillbyggnad Turebergshuset
  Kommun & Politik
 • Detaljplan tas fram för Edsbergs sportfält

  När Edsbergs allé mellan Väsjön och centrala Edsberg byggs påverkas Edsbergs sportfält. För att säkra utvecklingen av idrottsområdet har Sollentunas kommunstyrelse godkänt att en detalplan tas fram för den del av området som idag bland annat innehåller fotbollsplaner och på sikt en ny tennishall.
  Kommun & Politik, Bygga, bo & miljö
 • Sollentuna lyser i vintermörkret

  Trots energisituationen i vinter har kommunen gjort bedömningen att gatubelysningen och vinterbelysningen ska vara tända i vintermörkret.
  Kommun & Politik
 • Arkivens dag blir digital i år

  Lördag den 12 november är det Arkivens dag, en dag som brukar betyda att det är öppet hus med filmvisning och föredrag i Sollentunas kommunarkiv. I år förbereder arkivet flytten tillbaka till det renoverade Turebergshuset och kan inte hålla öppet. Men det finns mycket att ta del av i det digitala arkivet och forskarsalen.
  Historisk bild
  Kommun & Politik, Uppleva & göra