Till navigation Till innehåll (s)

Nyheter

Områden
 • Pålkran välte vid Väsjö torg - ingen skadad

  Strax före 10:30 på torsdagen välte en pålkran på byggarbetsplatsen vid Väsjö torg i östra Sollentuna. Ingen person är skadad och inga utsläpp har skett.
  Bygga, bo & miljö
 • Digitalt nationaldagsfirande från Edsvik

  Sollentuna kommun bjuder in till ett digitalt nationaldagsfirande i kommunens Youtubekanal. Välkommen till sång av Sollentuna Voices, Sollentuna Diskantkör, musik av Sollentuna symfoniorkester och musiker från Sollentuna kulturskola. Och tal av Henrik Thunes (M). Jakob Stadell är vår värd och sjunger nationalsången tillsammans med oss.
  Kommun & Politik, Uppleva & göra
 • Tre nya skolor invigs

  Sollentuna kommun satsar på skolan och under 2020 kommer tre nya skolfastigheter att invigas i kommunen; Tegelhagens skola, Töjnaskolan och Gärdesskolan. Samtliga tre skolor kommer att stå färdiga och invigas under höstterminen 2020.
  Förskola & skola
 • Sollentuna i topp fem av Sveriges bi-vänligaste kommuner

  Naturskyddsföreningen har kartlagt landets kommuners arbete för att gynna vilda bin och andra pollinatörer. Idag kom de ut med den nya rapporten ”Sveriges bi-vänligaste kommun 2020”. Sollentuna kommun hamnar på plats fem av landets 290 kommuner.
 • Fira skolavslutningen hemma i år

  Det aktuella Covid-19-läget innebär att skolavslutningarna i år måste ske på ett annorlunda, och för alla säkert, sätt. Sollentunas kommunala förskolor, grundskolorna och gymnasium har ställt in alla större traditionella avslutningar. Anhöriga uppmanas att inte samlas på skolgården utan att istället fira hemma.
  Förskola & skola
 • Sollentuna International School blir Turebergsskolan

  Sollentuna International School byter namn till Turebergsskolan efter beslut på utbildningsnämndens sammanträde 26 maj. Beslutet grundar sig på att behovet av en engelskspråkig skola har förändrats. Det innebär att skolans inriktning också kommer förändras från och med höstterminen.
  Förskola & skola
 • Slutbetyg ytterligare ett år

  Övergången till ett system med enbart gymnasieexamen på Komvux skjuts upp ett år på grund av corona-epidemin. Det betyder att du som behöver komplettera dina äldre gymnasiebetyg kan fortfarande läsa in kurser i enstaka ämnen och få ett slutbetyg. Sista dag att få ett slutbetyg utfärdat är 1 juli 2021.