Till navigation Till innehåll (s)

Nyheter

Områden
 • Du kan göra skillnad – lär dig mer om miljö och klimat

  Vet du hur många nya bilar materialet skulle räcka till om alla i Sverige lämnade in sina kapsyler till återvinning under ett år?
  Återvinning
  Bygga, bo & miljö
 • Osaltade cykelbanor på grund av saltbrist

  På grund av det senaste dygnets väder med underkylt regn som övergick i snöfall har isbark bildats på huvudcykelstråken genom Sollentuna. Eftersom det just nu råder saltbrist i Sverige har kommunen inte möjlighet att åtgärda problemet i dagsläget. Vi kommer att börja sanda huvudcykelstråket från och med i natt.
  Trafik & resor
 • Beslut om uppsägning av kontrakt för Bergkälla äldreboende

  Tisdagen den 11 januari beslutade en enig vård- och omsorgsnämnd att inte upphandla driftskontraktet för det särskilda boendet Bergkälla. Nu undersöks möjligheten att hyra ut lokalen i andra hand till AB Vårdstyrkan som driver boendet på uppdrag av kommunen idag. Det finns goda förhoppningar om att de boende ska kunna bo kvar på Bergkälla.
  Omsorg & Stöd
 • Två nya utställningar på Stallbacken kultur i vår

  Årets första utställningar på Stallbacken kultur bjuder på en närstudie av insekter och en konstnärlig gestaltning på gränsen mellan måleri och skulptur. I utställningen ”Jättesmåkryp” visar Urban Wahlstedt upp sina rörliga modeller av insekter. I utställningen ”Ett stycke tid” får vi se Tomas Nordbergs verk i olika tekniker och material.
  Jättesmåkryp. Insektmodeller av Urban Wahlstedt
  Uppleva & göra
 • Kommunen ansöker om kameratillstånd i Rotebro

  För att ytterligare stärka tryggheten i Rotebro har kommunen nu ansökt om övervakningskameror i Rotebros centrala delar.
  Kommun & Politik
 • Nu är det dags att ansöka om skolplats

  Du som har barn som fyller sex år under 2022 ska ansöka om skolplats för hösten 2022. Om ditt barn går på en skola som inte har nästa årskurs måste du också ansöka om skolplats. Ansökningsperioden är mellan 10 januari och 1 februari.
  Två barn i skola
  Förskola & skola
 • Förenklad tjänst för fastställande av föräldraskap

  Från den 1 januari 2022 har Skatteverket öppnat för möjligheten att bekräfta föräldraskap via en enkel e-tjänst.
  Omsorg & Stöd