Till navigation Till innehåll (s)
Bild på medarbetare

Möt Olle, områdesansvarig stadsutvecklare

- Jag har fantastiska kollegor och en bra kontakt med den politiska ledningen. Som ingenjör är det ett extra plus att organisationen tar tillvara våra idéer och kompetens.

Olle Nordberg arbetar som områdesansvarig stadsutvecklare på samhällsbyggnadsavdelningens mark- och exploateringsgrupp sedan 2021. Tidigare arbetade han med exploateringsfrågor i Vallentuna kommun. I bagaget har han en master med inriktning på fastighetsjuridik från KTH. 

Hur skulle du beskriva ditt arbete som områdesansvarig stadsutvecklare?

- När jag studerade till ingenjör fick vi redan första veckan höra att vi aldrig kommer bli fullärda och att mycket av utbildningen går ut på att lära sig hitta lösningar på olösbara problem. Det ligger något i det eftersom min roll handlar lika mycket om att lösa nya problem med gammal kunskap som att hitta nya sätt att lösa gamla problem.

- I rollen som exploateringsingenjör har jag min bas i ekonomi och juridik men med ett extra fokus på att överbrygga olika tekniska områden och hitta vägar att lösa de saker som dyker upp på vägen. En fördel med mitt yrke är möjligheten att få utvecklas i takt med samhällsutvecklingen och veta att det aldrig kommer bli långtråkigt. En sak är dock samma idag som det måste varit redan för de första ingenjörerna: Man måste gilla att samarbeta med andra människor. 

Hur trivs på din arbetsplats i Sollentuna kommun?

- Jag trivs och kan varmt rekommendera Sollentuna som arbetsplats av flera anledningar. För det första har jag fantastiska kollegor och ett väl fungerande samarbete med vår politiska ledning där både politik och organisationen kan och respekterar sina roller.

En annan anledning är att vi, trots ganska många chefsled, har en ”platt” organisationskultur riggad för att vi som medarbetare ska kunna leverera ett bra jobb. Som ingenjör är det ett extra plus att organisationen tar tillvara på sina medarbetares idéer och kompetens. 

Vad tror du att andra inte vet om Sollentuna kommun som arbetsplats? 

- Vet du hur många olika yrkesroller vi har bara inom Samhällsbyggnad inom Sollentuna koncernen? Inte jag heller men jag slutade räkna när det var över 80 olika yrkestitlar! Här finns möjligheter för väldigt många olika nischer!

Jobba med samhällsbyggnad

Du blir en del av samhällsbyggnadsavdelningen som ansvarar för att förvalta och utveckla vackra, funktionella och hållbara livsmiljöer för dagens och kommande generationers boende och verksamma i Sollentuna.

Vi ansvarar för alla delar i samhällsbyggnadsprocessen – från idé till förvaltning. Det ger oss en bra översikt och större förståelse för helheten. Vi tänker nytt och vågar testa!

Vi tror på att de bästa idéerna föds ur ett samarbetsklimat där alla känner sig hörda. Din utveckling är viktig och vi ser fram emot att se dig växa tillsammans med oss.

Här väntar en nytänkande grupp på hundra kollegor med god gemenskap. Tillsammans gör vi Sollentuna lite bättre varje dag!

Mer läsning för dig