Till navigation Till innehåll (s)
Vår medarbetare Sara

Möt Sofie, handläggare på vårt kontaktcenter

- Vi kollegor ställer upp för varandra och våra chefer ger oss mycket frihet och eget ansvar. Att vi ibland kan arbeta på distans underlättar vardagen en hel del.

Kontaktcenter är uppdelat i fyra svarsgrupper. Sara tillhör kultur och utbildning. Övriga är bygg och trafik, socialtjänst samt vård och omsorg. Alla svarar på biblioteksfrågor.

Hur skulle du beskriva ditt arbete och dina arbetsuppgifter som handläggare?

- Väldigt varierat, mycket kundkontakt via telefon, mejl och besök men även en hel del administration och handläggning av olika ärenden inom förskola/ skola, skolskjuts, kultur och fritid.

Vad är det bästa med i ditt arbete?

- Att det är så varierat och att man ständigt lär sig nytt. Har underbara stöttande kollegor som ställer upp för varandra. Alla är väldigt proffsiga och duktiga på det de gör och man lär sig mycket av varandra. Våra chefer ger oss mycket frihet och eget ansvar och möjlighet att fördjupa oss i olika projekt.

Vad är det som gör att du trivs på din arbetsplats i Sollentuna 

- Utvecklande arbetsuppgifter och kundkontakten men självklart är kollegorna ett stort plus. Att vi får arbeta på distans till viss del vilket är toppen och underlättar vardagen en hel del.

Vad tror du att andra inte vet om Sollentuna kommun som arbetsplats?

- Vissa som ringer till oss förväntar sig en växel och att bli kopplade vidare till handläggare på kontoren men eftersom vi har en bred kunskap i många olika frågor från socialtjänst och vård och omsorg till skola och kultur och fritid så kan vi svara på det mesta vilket många upplever positivt. 

Jobba i en stödfunktion

Kommunledningskontoret på Sollentuna kommun består av funktioner som stödjer våra verksamheter. Här har du möjlighet att påverka kommunens väg framåt och få insyn i samhällsviktiga verksamheter samt i det politiska beslutsfattandet.

Du får bidra med din specialistkompetens för att utveckla organisationens arbetssätt vilket i sin tur gör att vi får nöjdare invånare, företag och organisationer. Det är ett omväxlande arbete där du tillsammans med dina kollegor löser nya utmaningar – ingen dag blir den andra lik.

  • Vi sitter i fina lokaler i Turebergshuset som ligger centralt i Sollentuna centrum. Hit är det är lätt att ta sig med allmänna kommunikationer.
  • Vi har en modern syn på våra medarbetare och du får ett stort ansvar för ditt arbete och din arbetstid.
  • Vi tillämpar flextid, erbjuder distansarbetsmöjligheter, kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Tillsammans skapar vi Sveriges mest attraktiva kommun!

Mer läsning för dig