Till navigation Till innehåll (s)
tre glada tjejer

Stöd till dig som har en funktionsnedsättning

Du som har en funktionsnedsättning kan ansöka om hjälp och stöd i vardagen. Du kan få insatser beviljade enligt både socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Vi erbjuder även stöd till dig som är anhörig.

Har du frågor?

Kan jag ringa direkt till en LSS-handläggare?

Vi på kontaktcenter är alltid din första kontaktväg, men skulle det vara en fråga vi inte kan besvara ser vi till att rätt person ringer upp dig så snabbt som möjligt med svaret.

Stöd för dig som är anhörig

Du som hjälper en nära anhörig med funktionsnedsättning kan också få olika typer av stöd utan extra kostnad.  Det kan handla om samtal, information eller aktiviteter för att du ska må bra. 

Jag vill läsa mer om anhörigstöd

Mest besökta sidor

 • Ansök om stöd och service

  Många av de insatser kommunen erbjuder är behovsprövade, vilket betyder att du måste ansöka om att få dem. Du ansöker genom att skicka in en ansökan.

 • Boende

  När du är vuxen och ska flytta hemifrån kan du, om du behöver hjälp från personal, få bo i en bostad med särskild service. På ett korttidsboende bor du under korta perioder. Du kan få bo där exempelvis har behov av miljöombyte.

 • Daglig verksamhet

  Daglig verksamhet är en form av sysselsättning där du kan arbeta med många olika saker. Du kan till exempel syssla med datorer, musik, måla, praktisera eller jobba med något annat du tycker är roligt och givande.

 • Hjälp i hemmet

  Det finns olika former av stöd som du kan få i ditt hem. Till exempel bostadsanpassning, boendestöd och hemtjänst.

 • Anhörigstöd

  Ger du mycket stöd och hjälp till en familjemedlem eller nära vän? Känner du dig orolig eller ensam? Då finns det stöd att få för dig. Stödet är kostnadsfritt och vi som ger dig stöd har sekretess.